7.3 C
Constanța
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăPrimării DobrogenePrimăria Constanța a demarat procedura pentru consolidarea taluzului de sub Biserica Greacă,...

Primăria Constanța a demarat procedura pentru consolidarea taluzului de sub Biserica Greacă, Teatrul Elpis și Esplanadă

Primăria Constanța a atribuit un contract care vizează expertizarea tehnică privind siguranţa şi stabilitatea terenului din zona Esplanadei, Biserica Greacă și Teatrului Elpis, după ce taluzul din acest perimetru a început să se surpe.

Contractul în valoare de 158.000 lei a fost atribuit direct firmei Mărăcine Nicomar, controlată de fostul consilier județean de Buzău, Nicolae Mărăcine, membru PNL care a derulat cu societatea sa nu mai puțin de 79 contracte publice.

Expertiza tehnică va stabili starea terenului de fundare din zona vizată și reprezintă etapa premergătoare lucrărilor de stabilizare a taluzului.

“Realizarea lucrărilor de intervenție va avea drept scop asigurarea unui grad de stabilitate a terenului și punerea în siguranță a construcțiilor din zona studiată, din punct de vedere etnic și economic, precum și propunerea unor soluții tehnico-financiare”, se arată în caietul de sarcini aferent contractului.

Expertizarea urmează să demareze până la finalul lunii iulie, iar firma are obligația să finalizeze lucrările într-un termen de 90 de zile de la emiterea ordinului de începere a operațiunilor.

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța spune că dacă nu se intervine de urgență asupra malului de pământ, acesta se poate surpa în orice moment.

“Dacă nu se consolidează malul, atât Bisericea Greacă, cât și teatrul se vor dărâma. În fiecare duminică, la biserică, se face o rugăciune ca malul acesta să nu se surpe”, a declarat Antoniadis pentru “Dobrogea Live”.

Citește și:

2 COMENTARII

  1. FALEZA NU MAI ESTE DOMENIU PUBLIC AL STATULUI. DACĂ NU CUNOAȘTEȚI PROPRIETARII, POT FI AFLAȚI. DE CE A INIȚIAT ȘI PLĂTEȘTE PRIMĂRIA ACEASTĂ LUCRARE? MINISTERUL MEDIULUI, APELE ROMÂNE, CE FAC? MAI EXISTĂ ȘI ALTE INSTITUȚII ABILITATE.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments