Preotul Moroșan și-a vândut cu 200 de lei firma care producea 4 mil. lei/an, cu două săptămâni înainte să intre în comă

Preotul Cătălin Moroșan, în vârstă de 30 de an, a murit pe 1 martie la Spitalul Județean Constanța, unde era internat din 27 ianuarie în stare gravă după ce a înghițit o substanță toxică.

Cu 15 zile înainte să intre în comă, preotul care slujea la Biserica Sfântul Ștefan din Constanța, s-a retras din firma pe care o deținea în București și a vândut-o cu 200 de lei, în condițiile în care ultima raportare a societății indică o cifră de afaceri de 3.883.872 lei și 21 de angajați.

Trei proprietari în trei ani

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, firma din domeniul construcțiilor a fost cumpărată pe 12 ianuarie 2023 de George Răsvan Stanciu, un bărbat de 44 de ani din Videle, Teleorman, pe pare nu l-am putut contacta.

MEGASTIL MOROSAN
Extras din Monitorul Oficial – decizie din 12.01.2023, publicată în Monitorul Oficial în 10.03.2023

Nici Moroșan nu a fost primul proprietar al Megastil Sistem Line – el a cumpărat firma în ianuarie 2021 de la Ionel Dinu din județul Giurgiu, care înființase societatea cu doar un an în urmă.

Preotul a achiziționat firma de la Dinu tot cu 200 de lei.

Trei denumiri în trei ani/Creștere a cifrei de afaceri cu 1000% într-un an

În cei trei ani de existență, firma și-a modificat numele de tot atâtea ori.

SRL-ul a fost înregistrat în decembrie 2019 cu numele de Megastil Prest Cons, iar în vara anului 2020, proprietarul, pe atunci Ionel Dinu, schimbă codul CAEN din lucrări de construcții în activități de închiriere și leasing cu autovehicule, ocazie cu care se modifică și numele firmei, care devine Megastil Autorent.

După numai două luni, în octombrie 2020, societatea își schimbă iar numele și domeniul de activitate – Megastil Sistem Line, cu domeniul principal lucrări de finisare și activitate principală lucrări de tâmplărie și dulgherie.

Pe 29 ianuarie 2021, când Megastil Sistem Line tocmai încheiase un an cu afaceri de peste 367.000 lei, preotul Moroșan cumpără firma cu 200 de lei. În primul an sub administrarea lui, societatea a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu aproape 1000%, respectiv 3.883.872 lei.

Trei adrese în trei ani

De la înființare până în prezent, Firma și-a schimbat de trei ori și sediul. Dacă la înființare societatea figura pe strada Nicolae Licăreț nr. 6 din București, în noiembrie 2020 se mută în Oradea pe strada Titu Maiorescu nr. 4, iar în primăvara anului trecut, Cătălin Moroșan întoarce firma în Capitală, însă pe strada Vasile Lascăr nr. 5-7, într-o clădire de birouri din centrul orașului.

Am încercat să discutăm și cu primul proprietar, Ionel Dinu, însă acesta, la fel ca George Răsvan Stanciu, avea telefonul închis, probabil efect al deschiderii unui dosar penal pentru ucidere din culpă, instrumentat de IPJ Constanța.

Apropiat al arhiepiscopului Teodosie

Preotul a fost și administrator al Centrului de Diagnostic si Tratament Recuperator Sf. Elena de la Mare, din Costinești, firmă despre care surse apropriate situației susțin că ar fi controlată de facto de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Preotul Cătălin Moroșan, originar din Gura Humorului, era un apropiat al ierarhului. Teodosie l-a hirotonit preot în Arhiepiscopia Tomisului, iar familia Moroșan a stat o perioadă chiar în casa în care locuiește și arhiepiscopul, arată ziarul Adevărul. 

Potrivit publicației, spre finalul anului 2022, preotul Moroșan a pierdut toate beneficiile acordate de Teodosie – a fost schimbat din parohiat și din funcția de administrator al firmei de la Costinești. 

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza