Prefectura Constanța transmite comunicate despre „nimic” din dorința de a bifa acțiuni

Cei care se ocupă de comunicarea Instituției Prefectului Județului Constanța au reușit performanța de a transmite un comunicat stufoas despre … nimic.

Luni, 3 aprilie, Prefectura Constanța a transmis o „informație de presă” de lungimea unui comunicat (informarea este cu totul altceva n.red.) din care nu se înțelege aproape nimic. Mai întâi aflăm că o sumedenie de instituții publice s-au adunat la aceeași masă pentru a face cel puțin o fotografie de grup.

Instituția Prefectului – Județul Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Constanța, Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța au semnat astăzi, 3 aprilie a.c., în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, protocolul de colaborare privind realizarea unor campanii de informare a agenților economici din județul Constanța, prin care să se clarifice obligațiile legale și de conformare pe care aceștia trebuie să le îndeplinească”, se arată în introducerea lungă a informației de presă.

Din păcate, comunicatorii Prefecturii Constanța nu au reușit să transmită esențialul: în ce constă, concret, protocolul semnat de multele instituții publice și în ce constau „obligațiile legale” la care se face referire?

Mai departe, Prefectura Constanța persistă în ambiguitatea comunicării nimicului:

Parteneriatul prevede crearea unui cadru administrativ, juridic și operațional, în baza căruia instituțiile vor stabili modalitatea de cooperare, vizând următoarele linii generale: consolidarea unui parteneriat interinstituțional, relevant pentru județul Constanța (parteneriat care constă în ce? n.red.); asigurarea unui cadru de cooperare în vederea stabilirii unui dialog (dialog despre ce? n.red.); asigurarea unui cadru de cooperare pentru dezvoltarea mediului de afaceri (dezvoltare în ce sens, în ce direcție? n.red.; organizarea și derularea de activități comune, respectiv organizarea de sesiuni gratuite de informare a mediului de afaceri, tematice, privind reglementările specifice legislației în materie, pe domenii de activitate (informare legată de ce? legislația în ce materie? n.red.); realizarea unei campanii de prevenție, prin conștientizarea mediului de afaceri cu privire la obligațiile legale care le revin și modul de conformare (obligații legale în legătură cu ce? n.red.); difuzarea reciprocă a informațiilor necesare îndeplinirii obiectivelor comune, cu excepția informațiilor supuse prevederilor Regulamentului general de protecție a datelor cu caracter personal (care sunt obiectivele comune? n.red.).

Ca și cum nu ar fi destul cât de „informați” suntem din frazele de mai sus, Prefectura Constanța continuă să ne țină în suspans, fără a comunica nimic concret: „Instituțiile mai sus menționate vor coopera în mod activ, pe perioada de valabilitate a Protocolului, în vederea implementării acțiunilor comune specifice (care acțiuni specifice? n.red.).”

În final, aflăm de la aceeași Prefectură că , în perioada următoare, CCINA Constanța va stabili calendarul campaniilor de informare pentru agenții economici (informare legată de ce? n.red.). Totodată, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța va pune la dispoziție, în mod gratuit, sala de conferințe și va asigura mediatizarea și participarea la evenimentele de informare a agenților economici interesați (informare în legătură cu ce? n.red.).

Urmărește-ne pe:

Doneaza