Prefectura confirmă că Primăria Ovidiu a subevaluat un teren intravilan de 12 ha pe care Scupra voia să-l dea în superficie cu echivalentul unui salariu

Prefectura Constanța a confirmat intenția Primăriei Ovidiu de a corda ilegal în superficie un teren intravilan de 12 ha, pe o perioadă de până la 99 de ani, la preț de extravilan agricol.

“Dobrogea Live” a arătat într-un material, publicat la începutul acestei luni, cum administrația orașului Ovidiu a subevaluat un teren în intravilanul satului Poiana la un preț de 4,3 ori mai mic față de valoarea reală (citește aici).

Practic, Primăria Ovidiu acorda în superficie un teren de 121.026 mp în intravilanul satului Poiana cu suma de doar 3.359 lei cu TVA/lună (680 euro).

Acest lucru a fost posibil în urma unui artificiu ilegal instrumentat de aparatul administrative al primarului George Scupra.

Concret, în luna martie, edilul a inițiat un proiect care oferea în superficie terenul intravilan de 12 ha cu echivalentul unui salariu mediu, însă prețul a fost stabilit în urma unei evaluări efectuate pe un teren extravilan cu funcțiune agricolă, nu intravilan cum figura în hotărâre.

Publicația noastră a chestionat conducerea Primăriei în legătură cu abuzul, moment în care administrația a dispus reeevaluarea corectă a terenului, care a scos la iveală că spațiul valora de 4,3 ori mai mult. Proiectul a fost modificat cu noile valori în luna mai.

Sesizată de către publicația noastră, Prefectura Constanța a confirmat ilegalitatea.

“Din analiza HCL s-au constatat inadvertențe în referire la regimul juridic al terenului ce face obiectul constituirii unui drept de superficie, cu titlu oneros, prin licitație deschisă. (…) Față de aceste considerente, s-au solicitat clarificări Consiliului Localal Orașului Ovidiu în vederea aprecierii corecte și imparțiale a actului administrative adoptat”, se arată într-un răspuns al prefectului pentru “Dobrogea Live”.

Extras din răspunsul Prefecturii Constanța

Mai jos te invităm să citești articolul complet privind subevaluarea deliberată a terenului de 12 ha.

Urmărește-ne pe:

Doneaza