Prefectura a amendat asociația care l-a adus pe Dan Puric la Constanța

În luna martie, Asociația Culturală Teatralis l-a adus pe Dan Puric la Constanța. Evenimentul, controversat din cauza acuzațiilor rusofile aduse lui Puric, a beneficiat chiar de sprijinul și promovarea Asociației Constanța Altfel, o asociație înființată de Vergil Chițac, primarul actual al Constanței, și Felicia Ovanesian, administratorul orașului.

La vremea respectivă, „Dobrogea Live” semnala faptul că organizatorul evenimentului a folosit ilegal stema județului pe afișele lipite prin tot orașul.

Conform legii, atingerile de orice fel aduse stemelor şi împiedicarea folosirii acestora atrag răspunderea civilă, administrativă sau penală, după caz, a persoanelor vinovate, potrivit legii.

Ca atare, după aproape trei luni de la acel eveniment, Prefectura Constanța transmite că Asociația Teatralis a fost amendată conform articolului 10, aliniatul 1 din HG 25/2003.

Art. 10. – (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei reproducerea şi folosirea unor steme neaprobate prin hotărâre a Guvernului sau în alte situaţii şi condiţii decât cele prevăzute de prezenta hotărâre.

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea sancţiunilor se fac de prefecţi şi împuterniciţii acestora, precum şi de împuterniciţii Ministerului Administraţiei Publice.”

Afișul evenimentului sursa: Constanța Altfel.

Urmărește-ne pe:

Doneaza