PNL obține de la Primăria Constanța sediul PNȚCD, spațiu pe care l-a cerut și USR

PNL Constanța a cerut și a primit de la Primărie, contra unei chirii modice, spațiul de 340 mp din bd. Ferdinand 49, eliberat recent de filiala locală a PNȚCD.

Același sediu a fost solicitat și de către USR Constanța, însă comisia de repartizare a spațiilor destinate partidelor politice a înclinat balanța către liberali.

Potrivit legii 334/2006, administrațiile locale pot închiria cu sume modice spații partidelor politice care solicită acest lucru, iar atribuirea este decisă de o comise formată la nivelul municipalității.

În cazul Constanței, comisia este formată din cinci membri ai Primăriei și Consiliului Local, doi reprezentanți PNL, doi de la USR și unul de la PSD.

Interesant este că deși au a concurat „umăr la umăr” cu PNL pentru sediul din Ferdinand, membrii USR ai comisiei (Dumitru Caragheorghe și viceprimarul Florin Cocargeanu) nici măcar nu s-au prezentat la ședința la care grupul a decis alocarea spațiului, deși teoretic șansele de obținere a sediului erau egale.

Astfel, rămasă cu doi reprezentanți ai PNL și un reprezentant PSD, comisia a decis, evident, atribuirea sediului către liberali.

comisie atribuire sedii partide
Comisia de repartizare a spațiilor pentru partidele politice

În fundamentarea deciziei, comisia a specificat că a repartizat spațiul liberalilor întrucât sediul PNL Constanța este în aceeași clădire cu obiectivul solicitat (permiţându-le astfel extinderea în întreg imobilul), iar numărul mare de membri ai partidului ar justifica un puctaj mai mare.

Pe de altă parte, comisia susține că „a respins solicitarea USR Constanța, formulată în vederea transferului contractului de închiriere din locația str. Atelierelor 9 în locația bd. Ferdinand 49, întrucât nu există cadru legal prevăzut pentru transferul contractului de închiriere”.

USR deține un spațiu în chirie de la Primăria Constanța pe str. Atelierelor 9 încă din 2018, însă acesta nu a fost utilizat ca sediu înturcât nu „este funcțional”, după cum ne-a transmis viceprimarul Cocargeanu.

Decizia comisiei va fi votată în ședința de joi a Consiliului Local, însă este vorba doar de o formalitate.

Urmărește-ne pe:

Doneaza