Palaz (PMP): Nu mă interesează Primăria Constanța, susțin candidații USR și Forța Dreptei. Ce spun șefii celor trei organizații locale despre alianța susținută la centru

Liderii partidelor USR, PMP și Forța Dreptei spun că o alianță politică formată din cele trei formațiuni este din ce în ce mai aproape de a se concretiza, însă la nivelul județului Constanța liderii locali, cu excepția șefului PMP, susțin că un eventual parteneriat este în aer.

Claudiu Palaz

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ că partidul său a decis clar că atât la nivel central, cât și local, se dorește necondiționat o alianță cu USR și Forța Dreptei, de la care așteaptă propuneri pentru Primăria Constanța, pe care le va susține indiferent de candidat, întrucât el nu țintește scaunul de edil.

’’La nivel național s-a stabilit clar că vom colabora cu cele două formațiuni, și se exclude orice neconformare la nivel județean, discuțiile sunt tranșante. Discuțiile au avansat și la nivel local. Că ne convine sau nu, la nivel județean, nu avem de ales. Pe mine nu mă interesează primăria și niciun membru PMP nu va candida nimeni la Primăria Constanța. Dar voi susține necondiționat pe oricare dintre candidații propuși de USR sau Forța Dreptei’’, a spus Claudiu Palaz.

Bogdan Bola

De cealaltă parte, șeful Forța Dreptei Constanța, Bogdan Bola, ne-a transmis că organizația sa se concentrează pe campanie individuală, întrucât perspectiva formării unei alianțe în forma propusă de liderii celor trei partide trenează și este neclară. De asemenea, deputatul spune că o eventuală alianță la nivel central nu condiționează și o colaborare locală, cu excepția Primăriei Constanța și Consiliului Județean.

’’O alianță de centru-dreapta este departe atât la nivel central, cât și local. În momentul de față nu putem vorbi de o alianță întrucât lucrurile sunt foarte neclare. Atâta timp cât negocierile trenează la București, nu pot merge într-un ritm alert în teritoriu. Deocamdată vom face campanie pentru partidul nostru, așa cum ne este și sloganul – ’’Prin noi înșine’’. Chiar dacă se bate palma la nivel central, o eventuală alianță va fi obligatorie doar la nivel de municipiu reședință de județ și Consiliu Județean, în rest lucrurile se vor negocia între liderii din județ’’, a explicat deputatul FD.

Stelian Ion

De asemenea, Stelian Ion, președintele USR Constanța afirmă că cel puțin la nivel local nu au existat negocieri și organizația este în expectativă.

’’La nivel local nu s-a stabilit încă nimic, se așteaptă semnale de la liderii partidelor implicate în discuțiile pentru eventuala alinață’’,a spus deputatul USR.

Conducerea centrală a celor trei partide și-a intensificat declarațiile privind o iminentă alianță politică de centru-dreapta, însă pe plan local, la Constanța, se remarcă o reținere în ceea ce privește o colaborare cu PMP-ul lui Palaz. 

Urmărește-ne pe:

Doneaza