9 C
Constanța
duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Politică Oameni noi, metehne vechi. Senator AUR de Constanța, vot la două mâini...

Oameni noi, metehne vechi. Senator AUR de Constanța, vot la două mâini în Parlament

Cine crede că AUR a venit cu un suflu nou în Parlamentul României se înșeală. Doar oamenii sunt noi, comportamentul acestora fiind același ca și al „crocodililor” ajunși la 4-5 sau mai multe mandate.

Votul la două mâni sau două cartele (dacă nu chiar mai multe) a fost primul exercițiu „democratic” învățat de aleșii AUR, care au testat și fotoliile parlamentare pentru a vedea cât de confortabil se poate dormi pe bani publici.

Momentul în care senatoarea votează în locul altui parlamentar Captură video – clip realizat de USR

Senatoarea AUR de Constanța, Evdochia Aelenei, a fost surprinsă în plenul Parlamentului (când se discutau amendamentele aduse la bugetul de stat) votând și în locul unui coleg. Imaginile apar într-un clip video realizat de USR PLUS cu parlamentari care votează în locul altor colegi.

Evdochia Aelenei a fost aleasă senator la alegerile din 2020. Soțul acesteia, Dănuț Aeleniei, a fost ales și el deputat tot din partea AUR.

După acest eveniment, în care mai mulți senatori și deputați AUR și PSD au fost prinși votând cu mai multe cartele, parlamentarii USR PLUS au depus în Parlament proiecte pentru sancționarea parlamentarilor care votează în locul colegilor.

Proiectele propun modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor.

Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară.

FOTO deschidere Evdochia Aelenei sursa: FB/Evdochia Aelenei

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments