TOP-ȘTIRINoul brand al Mamaiei este cumpărat de pe stock, deși s-au plătit...

Noul brand al Mamaiei este cumpărat de pe stock, deși s-au plătit aproape 20.000 de euro pe identitatea stațiunii

Primăria Constanța a anunțat că vineri se lansează noua identitate de brand a stațiunii Mamaia, care cuprinde un logo sferic însoțit sloganul „Unde distracția întâlnește marea”.

Noul logo face parte dintr-un proiect de identitate de brand pentru care Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța (OMD) a plătit unei firme din Cluj 19.300 euro cu TVA.

Deși noua imagine a stațiunii trebuia să fie reprezentată prin simboluri originale, logo-ul livrat a fost cumpărat de către firmă de pe site-urile de stock, platforme care vând la liber imagini vectoriale, de obicei cu prețuri cuprinse între 2 și 20 de dolari.

Astfel, sigla pe care se bazează identitatea stațiunii se regăsește pe mai multe site-uri din lume, după cum este și exemplul de mai jos.

Managerul firmei căreia i-a fost atribuit contractul de identitate de brand a recunoscut că logoul a fost cumpărat de pe site-urile de stock, nu ’’realizat’’ așa cum se menționează în descrierea achiziției de pe SEAP.

’’Într-adevăr, acel simbol a fost preluat, dar am lucrat foarte mult la manualul de identitate. Am avut un anumit timp la dispoziție ca să livrăm tot brandingul. (…) Nu pot să vă spun cu cât am cupărat sigla, este confidențial’’,  a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ administratorul firmei Blue Sky Advertising, Maria Emanuela Huruială.

În timpul redactării știrii, OMD Mamaia-Constanța a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm integral.

Referitor la informațiile apărute în presă, cu privire la un element de grafică din identitatea vizuală a Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia-Constanța, facem următoarele precizări.

Ca urmare a contractării serviciilor de identitate vizuală, manual de identitate vizuală, realizare siglă și manual de identitate vizuală, atribuite societății Blue Sky Advertising SRL, am stabilit un brief care să stea la baza proceselor de creație.

Ca atare, ne-au fost prezentate, în prima etapă, nouă variante de vizualuri, niciunul dintre acestea nefiind validat pentru construirea brandului. În cea de-a doua etapă am primit trei variante, în stiluri diferite, cea aleasă fiind și cea anunțată public astăzi, 14 iulie.

Menționăm că, în conformitate cu informațiile furnizate de societatea Blue Sky Advertising SRL, deținem licență și drepturi de utilizare pentru toate elementele grafice prezentate. Acestea au fost achiziționate de pe o platformă de profil, fără criterii de exclusivitate, urmând ca toate drepturile să fie transferate Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia-Constanța. Totodată, subliniem faptul că acest element grafic a stat la baza construirii identității vizuale a OMD Mamaia-Constanța, urmând să fie declinat în scopul promovării stațiunii.

Conform documentelor depuse în procesul de achiziții publice, societatea Blue Sky Advertising SRL are experiență în construirea identității vizuale și a promovării unora dintre cele mai mari festivaluri din România. 

Urmărește-ne pe:

Doneaza