0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăUltimele ȘtiriMurad amenință că dă Guvernul în judecată. L.Orban: „Ce patronat a făcut...

Murad amenință că dă Guvernul în judecată. L.Orban: „Ce patronat a făcut declarația? Un năzdrăvan”

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), condusă de Mohammad Murad, a anunțat că va da Guvernul în judecată, pentru subminarea economiei naționale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie.

Răspunsul premierului Ludovic Orban a venit după câteva ore de la comunicatul patronatului din turism.

„Ce patronate din turism au dat această declaraţie? Patronatele din turism sunt foarte multe. Există mai multe asociaţii patronale în turism cu care eu am avut un dialog constant. Că se mai naşte câte un năzdrăvan care spune… V-o spun foarte clar, pe evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele în spaţii închise prezintă un risc epidemiologic major, din cauza, pe de o parte, a numărului mare de persoane care stau în restaurant, a timpului mare petrecut, că şi acesta este un element după care judeci riscul epidemiologic, a faptului că nu se poate purta mască, pentru că dacă mănânci, dacă serveşti masa, normal, nu poţi să porţi mască şi datorită razei de răspândire a virusului, deci particulele care sunt scoase afară au o rază de răspândire până la şase metri, adică pot să infecteze persoane care se află la masă pe o rază de şase metri. Acesta este adevărul, pe evaluarea de risc epidemiologic: deschiderea restaurantelor în spaţii închise prematură poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii”, a declarat premierul, citat de Agerpres.

Imediat, Mohammad Murad a postat pe contul personal de Facebook un răspuns la afirmațiile premierului. Investitorul arată că Orban ia decizii importante deși nu a fost niciodată un om de afaceri și nu a înțeles ce înseamnă un business.

Sunt convins că d-l prim-ministru este mult mai deștept decât noi toți și datorită acestui lucru este admirat de milioane de români. Dar nu putem neglija faptul că sunt sute de mii de români care au programat vacațele pe litoralul românesc, iar astăzi sunt nevoiți să ceară înapoierea sumelor plătite în primăvară sau iarnă sau sunt îndrumați direct către Grecia, Turcia, Croația…

Murad îl acuză pe Raed Arafat de sabotaj la adresa turismului românesc, deoarece românii pot pleca în alte țări (Grecia sau Bulgaria) în vacanțe și se pot întoarce acasă fără probleme, dar nu pot veni pe litoralul românesc în aceleași condiții. „În limba română, acestu lucru se numește sabotaj, deoarece favorizați indirect concurența față de produsul autohton … Ce facem cu cei care sosesc luni pe litoral pe sistemul all-inclusive? Ce să le răspundem la multitudinea de întrebări? Cu ce ne-a ajutat guvernul în această perioadă dificilă? Și vorbesc în numele a zeci de mii de salariați care asteaptă o soluție pentru a se întoarce la muncă. În orice caz am aleg să rămân în echipa năzdrăvanilor decât în echipa care promite și uită.”

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au anunțat că vor acționa Guvernul în instanță, pentru subminarea economiei naționale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie. Ei susțin că cel puțin 500.000 de persoane au achiziționat vacanțe în România care includ și servicii de masă. Or, dacă Guvernul menține restricția după data de 15 iunie, aproximativ 70% dintre hoteluri sunt amenințate cu falimentul.

FOTO: Ludovic Orban – sursa Guvernul României

Citește și: Mohammad Murad, ultimatum pentru Guvern: „Restaurantele hotelurilor să se deschidă pe 15 iunie!”

Cele mai populare

Recent Comments