Ministrul Mediului, criticat pe tema plajelor publice. „Este rupt de realitate”

Bogdan Bola (Forța Dreptei), inițiatorul proiectului privind plajele publice, critică lipsa de interes manifestată de Tanczos Barna, ministrul Mediului, pe această temă.

„Ministrul Mediului Tanczos Barna se face că nu a auzit de inițiativa „plaje libere pentru constănțeni”. Mai mult, el vorbește doar despre licitațiile pe care vrea să le desfășoare cât mai repede, anul viitor, la care să participe doar agenți economici. Vor să le facă pe repede înainte, ca nu cumva să intre proiectul nostru în dezbaterile Parlamentului”, spune deputatul Bogdan Bola.

Aflat pe litoral, ministrul Barna a declarat: „Trebuie să fim singurul administrator, să gândim împreună cu administrațiile locale viitorul și, după aceea, exploatarea pe care trebuie să o facă COMPANIILE PRIVATE, conform regulilor stabilite prin PUZ și prin contractele de închiriere”.

Bogdan Bola: Acest ministru, care numai al Mediului parcă nu este, exclude din start posibilitatea ca primăriile riverane litoralului să poată avea acces și să administreze „la liber” porțiuni de plajă cu destinație publică. Vrea ca toate plajele să fie date către operatori privați, obligându-ne să „jucăm” doar după reguli impuse de alții, la care noi nu vom avea ce comenta apoi.

Mai mult, parlamentarul Forța Dreptei spune că „Bucureștiul este rupt de realitățile noastre, din teritoriu, m-am convins de mult timp. Dar chiar să nu îți pese deloc de dorința oamenilor care trebuie să suporte, în mod direct, imbecilitățile deciziilor luate undeva, la sute de km distanță..?

„Ce credeți? Ar trebui să ne dăm bătuți sau să mergem înainte cu proiectul nostru? Considerați că noi, constănțenii, dar și turiștii care vin la noi și își doresc asta, merităm niște plaje libere de construcții, șezlonguri și tarabe, care acoperă nisipul și nu au nicio legătură cu ideea de relaxare?”, treabă Bogdan Bola.

Urmărește-ne pe:

Doneaza