Programul Festivalului Diversității Mahmudia – Delta Dunării

Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării se desfășoară în perioada 17-18 septembrie. Ajuns la cea de-a patra ediție, evenimentul își propune promovarea culturii naționale, a valorilor tradiționale locale (cântece, dansuri, port popular, meșteșuguri, gastronomie), promovarea turismului cultural, îmbinate armonios cu arta contemporană.

Festivalul începe pe data de 17 septembrie, cu tururile de vizitare a obiectivelor turistice din Mahmudia.  De la ora 14.00, se vor organiza vizite la diferite obiective turistice din localitate (bisericile de rit vechi si nou, Muzeul Pescarului al Comunității rușilor- lipoveni, Expoziția de Artă Tradițională din cadrul Căminului cultural Mahmudia, Mini Muzeul de istorie al Scolii Profesionale „Vasile Bacalu” Mahmudia).

Începând cu ora 19.00, publicul este așteptat la scena evenimentului din Str. Portului nr.14 pentru o seara de folk și poezie în compania artistului Walter Ghicolescu.

Ziua de 18 septembrie va fi dedicată dansului, cântecului, gastronomiei, meșteșugurilor etc. De la ora 14.00, pe scena evenimentului din str. Portului vor evolua atât ansambluri și trupe de dans din județ și din țară, ansambluri ale minorităților etnice, cât și artiști consacrați: Vasilica Tătaru, Alessia și Trupa Provincialii. Evenimentul va fi prezentat de către artistul Rodica Șerban. Spectacolul se va încheia cu un foc de artificii.

Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării este organizat de Căminul Cultural Mahmudia, Primăria și Consiliul Local Mahmudia, împreună cu A.C Centrul Cultural Delta –Dunării.

Urmărește-ne pe:

Doneaza