TurismMangalia: Taxă de stațiune DA, modernizare BA. „O nouă cale de a...

Mangalia: Taxă de stațiune DA, modernizare BA. „O nouă cale de a mulge turiștii”

Turiștii care au ales în această vară să-și petreacă vacanța în stațiunile din sudul litoralului (cele care aparțin de UAT Mangalia) au plătit o taxă de 5 lei. Doar că, în schimbul acestor bani, oamenii se plâng că nu au văzut nimic modernizat.

„Taxa de stațiune: 5 lei/zi de persoană (fără tva), o nouă cale de a mulge turiștii pentru modernizarea stațiunilor sau pentru alte țeluri ascunse?”, se întreabă un turist venit din Cluj-Napoca în sudul litoralului.

El amintește că Primăria Mangalia a introdus în luna mai 2021 o nouă taxă de 5 lei pe zi de persoană în scopul „colectării unor fonduri grase destinate îngrijirii spațiilor publice și modernizării stațiunilor din raza ei administrativă (Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun).”

Din imaginile prezentate de turist se văd aceste zone „modernizate”.

„După trei luni nu se vede nicio îmbunătățire, vegetația năpădind stațiunile Venus și Jupiter, șanțurile și gropile nu lipsesc de pe șosele și trotuare (în anumite zone le-au modernizat hotelurile), iar în anumite locuri mormanele de gunoi duhnesc.

Așadar, nu pot decât să sper că până la viitorul sezon estival autoritățile locale nu vor sifona milioanele care vor intra în bugetul local, ci vor investi banii în scopul declarat al ridicării calității serviciilor și spațiilor publice spre delectarea turiștilor și a localnicilor, iar instituțiile abilitate vor veghea și investiga acest întreg proces”, scrie turistul.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza