Lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța vor fi finalizate la timp

Termenul de finalizare al lucrărilor, în martie 2023, va fi respectat, asigură deputatul PNL Marian Crușoveanu.

Deoarece în spațiul public au apărut anumite zvonuri care vorbeau de lipsa de fonduri și stoparea finanțării lucrărilor la Cazinoul Constanța, deputatul a adresat o serie de întrebări instituțiilor abilitate în acest sens.

Citește și: Subsolul Cazinoului din Constanța va găzdui un muzeu

„Răspunsurile au confirmat faptul că există fonduri necesare. De asemenea, nu vor exista întârzieri în ceea ce privește terminarea lucrărilor, iar eventualele depășiri de buget vor fi stabilite după finalizarea reabilitării. În calitate de parlamentar PNL, am vrut să îi asigur pe constănțeni că, de pe faleza Constanța, simbolul nostru va străluci din nou. Conform informațiilor oficiale, de la nivelul Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice, în momentul de față, este realizat un procent de 45% din lucrările prevăzute”, scrie Marian Crușoveanu.

Asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SR execută lucrări de consolidare şi restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol), dar şi a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).

Citește și: Grinzile construite de Saligny, singurele care au rezistat în Cazinoul din Constanța

Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiţiei se ridică la 56.627.697,09 lei cu TVA. Compania Națională de Investiții este cea care finanțează acest proiect.

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural şi de divertisment, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii etc., fiind pusă în valoare, astfel, cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau din ţara noastră.

Urmărește-ne pe:

Doneaza