Judecătorii din Madagascar nu-l pot scăpa de pușcărie pe Radu Mazăre

Radu Mazăre, prin avocații săi, încearcă pe toate căile să scape de închisoare. Doar că, magistrații români nu-i dau dreptate, iar el își va ispăși în continuare pedeapsa după gratii.

Curtea de Apel București a respins joi, 4 martie, ca nefondată, contestația la executare formulată de Radu Mazăre. Acesta ceruse judecătorilor să anuleze mandatul de executare a pedepsei, invocând o sentință a unei instanțe din madagascar care constata că a fost „extrădat ilegal”.

„Respinge ca nefondată contestația la executare formulată de contestatorul – condamnat MAZĂRE RADU – STEFAN (date) împotriva sentinței penale nr.148/F/10.07.2017 a Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr.32/A/07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, întemeiată pe dispozițiile art.598 alin.1 lit.c teza a II-a C.proc.pen.

În temeiul art.147 alin.2 și 4 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală respinge ca inadmisibilă cererea de recunoaștere pe cale incidentală a sentinței civile nr.2625/07.09.2020 a Curții de Apel Antananarivo – Tribunalul de Primă Instanță Antananarivo, definitivă la 09.10.2020”, se arată în sentința Curții de Apel București, sentință ce poate fi contestată.

Lege „măzărească”

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, cea care a făcut toate eforturile pentru aducerea în România a condamnatului Radu Mazăre, a scris pe contul de Facebook că:

„Salvamarul” se întoarce… pe partea cealaltă! Nu-i priește salteaua din celulă… Când nu mă atacă pe mine, inclusiv prin avocații săi, tot contestă și contestă, încearcă și încearcă… marea cu degetul. Doar că marea e departe acum, îl despart de ea pereții închisorii și gardul de sârmă ghimpată. Iar celelalte dosare se adună și ele și vor cumula pedeapsa pentru „împărăția” de la Constanța, o epocă din fericire apusă acum, în care nu mai era legea românească, ci lege „măzărească”.

Acum pe un ton serios, adevarul este ca procedura de extradare pe care am initiat-o si finalizat-o impreuna cu colegele si colegii de la Ministerul Justitiei (este adevarat ca intr-un timp record, de vineri dupa-amiaza, pana luni dimineata!) a fost o procedura legala, MJ indeplinindu-si atributiile legale profesionist si responsabil. Iar eu mi-am asumat cu curaj, responsabilitate si respect pentru romanii cinstiti, desi stiam ca voi deveni tinta pentru toti cei certati cu legea, ca sa nu le spun direct borfasi! Legea chiar trebuie sa fie egala pentru toti! Si poate se recupereaza si prejudiciul produs statului roman… ca acum avem si lege pentru confiscarea extinsa a averilor ilicite, nu?

Citește și:

UPDATE Sorin Strutinsky, un om de 10. Lua 10% șpagă, a primit 10 ani de închisoare

Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată de DNA

Ce spune Ministerul Justiției despre „eliberarea” lui Radu Mazăre

Urmărește-ne pe:

Doneaza