18.4 C
Constanța
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăActualitateÎPS Teodosie, discurs de pe cisternă: „Femeile care sunt în neputință nu...

ÎPS Teodosie, discurs de pe cisternă: „Femeile care sunt în neputință nu pot să ia aghiasmă mare”

Deși în urmă cu câteva zile, episcopul spunea că nu mai urcă pe cisterne pentru a sfinți apa, în Ajun de Bobotează, Teodosie s-a cocoțat din nou pe autospeciale (foto deschidere).

„Ieri am constatat că subalternii mei nu s-au îngrijit de vase și unele s-au stricat. De aceea, trebuie eu să comand și să și controlez și la anul vom avea mai multe vase și vom face slujba numai jos. Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, dar unii se mai miră de ce urc. Trebuie apă pentru tot poporul”, a spus ÎPS Teodosie la finalul slujbei. 

FOTOREPORTAJ: Boboteaza la Constanța, derogare de la pandemie – Dobrogea Live

Teodosie a vorbit și despre modul în care se administrează aghiasma mare.

„Această apă sfinţită se ia uneori pentru cei ce nu pot să se împărăşească, se ia ca o putere și o mângâiere. De azi încep să o ia creștinii ortodocși până pe 14 ianuarie. Luați aminte, să trăiţi în curăţenie în această perioadă. Altfel, să nu luați aghiasma mare și să o pângăriți. Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia, dar ceilalți pot să o ia. Și cele care au fost în neputință în perioada aceasta, când își termină perioada de neputință, le dau această blagoslovenie să ia trei zile la rând aghiasmă mare, ca mângâiere”, a mai spus ierarhul. 

În ajunul Bobotezei, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța are loc îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă, sticle ce vor fi oferite credincioșilor după slujba din ziua Botezului Domnului.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments