9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Actualitate ÎPS Teodosie anunță o nouă cruciadă: „O să-i rog să ne deschidă...

ÎPS Teodosie anunță o nouă cruciadă: „O să-i rog să ne deschidă bisericile”

ÎPS Teodosie a anunțat la finalul slujbei de hram, de la mănăstirea Sf. Apostol Andrei, că, de mâine, va începe un nou demers: deschiderea bisericilor în localitățile carantinate.

Fără teamă de amenzi, cu teamă de Dumnezeu și, probabil de arhiepiscop, preoții din județul Constanța s-au prezentat luni, 30 noiembrie, la Peștera Sfântului Andrei. Alături de slujitori au fost și câteva zeci de credincioși care au ales să nu facă ascultare față de autoritățile care au interzis pelerinajul. Jandarmii i-au legitimat și urmează să decidă dacă le trimit sau nu amenzi prin poștă.

În frig și ploaie (transformată în ninsoare), ÎPS Teodosie le-a vorbit oamenilor despre minunile săvârșite de Sfântului Andrei și despre faptul că „de la el avem credinţa şi suntem datori să o dăm mai departe. A fost credincios, luptător, jerfitor, smerit. Nu a blestemat pe nimeni şi s-a rugat pentru toţi.”

Iar aidoma Apostolului, Teodosie a spus că: „ne rugăm şi pentru cârmuitorii care nu înţeleg rostul şi ne-au speriat să nu venim aici”.

Totodată, arhiepiscopul anunță o nouă cruciadă: deschiderea bisericilor în localitățile carantinate. „De mâine o să-i rog să ne deschidă bisericile, să rămână deschise de sărbători. Avem bisericile primite dar de la Dumnezeu. Cine vrea să fie în afară de Biserică să fie, noi nu silim pe nimeni. Frica de boala să o învingeţi cu rugăciunea.”

În județul Constanța sunt 15 localități carantinate din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Printre acestea se numără municipiul Constanța și orașele Ovidiu, Năvodari, Eforie, Medgidia, Cernavodă. În aceste localități, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments