Investiții de peste 700 de milioane de euro în sudul litoralului

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a vorbit despre investițiile făcute îîn stațiunile din sudul litoralului, investiții care au făcut ca zona să fie din nou preferată de turiști și investitori.

După aproape două decenii, stațiunile din sudul litorarului au revenit pe primele locuri în opțiunile de vacanță ale românilor. Radu Cristian spune că revitalizarea turismului înseamnă, în primul rând, bani mai mulți pentru locuitorii orașului și dezvoltarea economiei locale.

Citește și: Constănțenii, expuși abuzurilor RAEDPP. Regia lui Teo Hira face ce vrea în municipiu

„Oricât ar vrea unii să nege acest lucru, este evident că administrația locală din Mangalia are o contribuție majora în atragerea turiștilor, atât prin proiectele cu fonduri UE (Saturn, Neptun, faleze), dar și prin încurajarea investițiilor private, în turism”.

Primarul Mangaliei face un recurs la memorie și reamintește cum arătau în urmă cu 10-12 ani stațiunile din sud. Imaginea hotelurilor și restaurantelor părăsite, a construcțiilor abandonate a făcut ca turiștii să evite locurile.

„Prin comparație, acum nu doar că toate acelea au fost preluate și redate circuitului turistic, dar pentru următorii ani se anunță investiții de peste 700 de milioane de euro în stațiunile din sudul litoralului. De altfel, toți locuitorii Mangaliei știu cât a crescut prețul terenurilor în zonă și în ce ritm alert se lucrează la noile hoteluri din Olimp, Neptun și celelalte stațiuni.”

Radu Cristian spune că în Saturn, care acum se ridică la standarde europene, nu s-a investit un leu, de peste 50 de ani. „Actuala administrație locală a stiut să atragă bani europeni pentru reabilitarea străzilor și trotuarelor, iar investitorii privați nu au întârziat să apară, după cum se poate vedea cu ochiul liber. La fel se întâmplă în toate celelalte stațiuni, unde Primăria Mangalia are în implementare sau în diferite stadii de aprobare proiecte de modernizare, cu bani europeni.”

sursa foto: FB/Radu Cristian

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza