În conflict deschis cu Polaris, Primăria modifică drastic condițiile de colectare a deșeurilor în Constanța

Primăria Constanța va supune votului Consiliului Local din ședința de astăzi, 31 august, modificarea drastică a contractului cu Polaris, în ceea ce privește frecveța de colectare a deșeurilor, orele permise pentru ridicarea lor, dar și orarul în care vor fi curățate străzile.

Dacă noul regulament de salubrizare este votat favorabil, ar putea reprezenta prima modificare profundă a contractul semnat în urmă cu 14 ani între Radu Mazăre și Polaris pe suma de 335 de milioane de euro, considerat a fi cea mai păguboasă colaborare pecetluită vreodată de administrația constănțeană.

Principala modificare adusă de proiectul de Hotărâre se referă la frecvența colectării deșeurilor, care în cazul zonelor rezidențiale se va efectua în fiecare zi, față de o data la 42 de ore cum este reglementat în prezent.

Suplimentar, operatorul de salubrizare va fi obligat să evacueze ghenele pline în maxim 60 de minute de la sesizarea din partea oricărei persoane interesate.

O altă reglementare importantă prevede că ridicarea deșeurilor municipal se va efectua doar în intervalul orar 22 – 06 pe arterele unde iluminatul public este corespunzător, și în intervalul 09 – 11 pe străzile unde vizibilitatea noaptea este precară.

Se asemenea, intervalele orare de mai sus se aplică în aceleași condiții și în cazul măturării și spălării căilor publice.

Chiar dacă noul regulament este aprobat de Consilul Local, este de așteptat ca Polaris să refuze implementarea lui, așa cum s-a întâmplat și în cazul proiectului de Hotărâre (detalii aici) care reglementează colectarea selectivă a deșeurilor din Constanța, motiv pentru care municipalitatea a decis să dea operatorul în judecată.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza