Imagine rară în România. Grup de păsări flamingo fotografiat în Deltă

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a postat fotografia cu un grup de păsări flamingo. Este cel mai mare grup văzut în românia, în ultimul secol.

„Vizitatori înaripați exotici pe meleagurile deltaice. În data de 13 iunie 2020, a fost observată prezența unui număr de 10 indivizi de flamingo – Phoenicopterus roseus în zona Melea Sacalin.

Specia este cuibăritoare în Bazinul Mediteraneean, cu coloniile cele mai apropiate de România în Grecia, Turcia sau Muntenegru (salina Ulcinij)”, scriu cei de la ARBDD.

Din aceeași postare aflăm că pasărea apare foarte rar în România, în special în sud- estul țării, în numere mici, prima semnalare aici fiind în anul 1900.

„Se remarcă faptul că flamingii prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere. Astfel, pe baza păsărilor inelate, indivizi capturați în zona Camargue (Franța) aparțineau populațiilor din Estul Mării Mediterane, din Egipt, Liban, Grecia Turcia. Totodată, accidental specia poate fi observată chiar și în nordul continentului, în Peninsula Scandinavă. Acesta este grupul cu cel mare număr de indivizi de flamingo observați în România în ultimul secol”, mai spun cei de la ARBDD.

FOTO: ARBDD

Urmărește-ne pe:

Doneaza