Șurghie, “Clubul Sportiv Metalul”: Reprezentantul primăriei a ordonat să dea cu fadroma peste oameni

Gabriel Botezatu

Angajații Primăriei Constanța au dărâmat, luni, gardul bazei sportive Metalul, cu intenția de a începe lucrările la parcarea aferentă noului proiect de sală polivalentă, iar oamenii care s-au opus au fost amenințați că vor fi călcați cu fadroma, a declarat pentru Dobrogea Live președintele Asociației “Clubul Sportiv Metalul”, Valentin Șurghie.

“Reprezentantul primăriei a strigat “dați peste ei”, când mai multe persone s-au opus înaintării fadromei în încinta clubului. Tot el a ordonat să se dărâme gardul, să se înainteze cu fadroma, spunând că își asumă el tot, că plătește el tot”, a explicat șeful clubului sportiv.

Acesta a afirmat că, deși erau prezenți în număr mare, reprezentanții Poliției și Jandarmeriei nu au intervenit.

Primăria Constanța a demarat recent lucrările pentru construcția unei săli polivalente, iar parcarea proiectului în valoare de 68 milioane lei, se suprapune pe amplasamentul actualei baze sportive pentru copii “Metalul”.

Potrivit publicației ordinea.ro, deși administrația locală a fost înștiințată de către Ministerul Tineretului și Sportului că, potrivit legii 69/2000, desființarea bazelor sportive se poate face numai prin hotărâre de Guvern, Primăria a emis o autorizație de demolare a complexului de la sine putere.

Primăria nu a prezentant niciun document

Luni, angajații Primăriei au tăiat gardul complexului sportiv pe o lungime de 100 de metri și au intenționat să pătrundă în incintă cu un utilaj de excavare. În cele din urmă, avocatul care reprezintă complexul sportiv a reușit să aplaneze conflictul, prezentând documente care atestă dreptul de proprietate asupra bazei “Metalul”.

De cealaltă parte, reprezentantul Primăriei nu a putut susține acțiunea administrației cu vreun act în fața Poliției și Jandarmeriei.

“Am pus la dispoziția reprezentantului Primăriei toate documentele care atestă ca avem drept de proprietate asupra a tot ce însemna baza sportivă “Metalul”, inclusiv bunuri, gard, gazon, tabelă, etc. Le-am explicat că săvârșesc o ilegalitate. Aceste documente au fost de la început la dispoziția Primăriei, dar au ales să le ignore. A fost formulată o plângere, dosar pentru tulburare de posesie. Gardul a fost luat de angajații primăriei și depozitat in incinta Confort urban”, a declarant, pentru publicația Sursa Sigură, avocatul bazei sportive.

Deși scandalul dintre cele două părți trenează de o lungă perioadă de timp, până în momentul de față Primăria Constanța nu a prezentat un punct de vedere legat de conflictul de la Metalul.

Complexul sportiv pe care administrația locală intenționează să amenajeze parcarea se întinde pe 14.500 metri pătrați, iar pe el se antrenează 180 de junori care activează în pima ligă de fotbal.

Foto: Mihai Ochiuleț

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Doneaza