3.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăPoliticăHuțucă (PNL) nu mai e sigur că taxa de pod va fi...

Huțucă (PNL) nu mai e sigur că taxa de pod va fi eliminată. Colegii de la PSD și-au schimbat opinia

Eliminarea taxei de pod este în dezbaterea Camerei Deputaților. Deputatul liberal Bogdan Huțucă, unul dintre susținătorii dispariției acestei taxe, explică acum că opoziția vine chiar din partea colegilor de guvernare.

„În momentul în care am inițiat acest demers legislativ, am spus clar și răspicat că această taxă este incorectă față de toți utilizatorii acestor secțiuni de drumuri, atât timp cât plătesc rovinieta, adică taxa de drum. Principalul argument de eliminare a taxei este de natură economică. Este o povară în plus pentru toate întreprinderile – mici, mijlocii sau mari – din Dobrogea, pentru că această taxă distorsionează prețul final, adică încarcă suplimentar costul de producție, la orice bun care este produs în Dobrogea”, spune liderul PNL Constanța.

Huțucă arată că „dubla taxare” este total incorectă, având în vedere că, din momentul în care a fost plătită, nu s-a observat niciun fel de îmbunătățire a infrastructurii rutiere în județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Brăila, Galați sau Călărași.

„Nu este obligația cetățenilor județelor Constanța și Tulcea, a agenților economici sau a celor care vizitează Dobrogea să alimenteze și să susțină bugetul CNAIR”.

Doar că, ceea ce părea ca sigur în urmă cu câteva săptămâni -eliminarea taxei de pod- nu mai are susținerea din partea PSD.

„Cât timp a fost în opoziție, PSD a susținut acest demers legislativ. În momentul de față, când portofoliul ministerial al transporturilor este susținut de către PSD, observ o ușoară schimbare de atitudine. Ministrul Grindeanu, dar și un sindicat al drumarilor, se declară îngrijorați privind eliminarea acestei taxe, iar efectul acestui lucru este unul care prejudiciază bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Sper ca parlamentarii dar și ministrul transporturilor să țină cont de aceste argumente, pentru ca este total nedrept să protejăm bugetul CNAIR în detrimentul tuturor agenților economici din Dobrogea”, mai spune Huțucă.

foto: Stația de taxare de la Fetești – sursa CNAIR

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments