0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateTeodosie se judecă la Galați cu Universitatea Ovidius. Ierarhul refuză să se...

Teodosie se judecă la Galați cu Universitatea Ovidius. Ierarhul refuză să se pensioneze

Deoarece Tribunalul Constanța nu i-a făcut pe plac, respingându-i solicitarea de a rămâne profesor titular, Teodosie a cerut strămutarea procesului (apel) la Galați.

Curtea de Apel Constanța, pe rolul căreia se afla în apel procesul intentat de Teodosie, prin care solicita o ordonanță președințială prin care să fie anulată decizia Senatului Universității Ovidius din Constanța care prevedea că „în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011, a admis cererea de strămutare a dosarului.

Având în vedere că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare formulată de reclamantă şi a dispus strămutarea prezentei cauze la Curtea de Apel Galaţi, instanţa va face aplicarea dispoziţiilor art. 145 Cod procedură civilă şi va dispune trimiterea dosarului la Curtea de Apel Galaţi în vedere soluţionării căii de atac”, se arată în încheierea din data de 18 octombrie.

ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani în decembrie 2020. Conform reglementărilor, nu mai poate fi profesor titular. ÎPS Teodosie este și directorul Școlii Doctorale de Teologie din Constanța, o școală plină de scandaluri de plagiat.


Pentru că „este greu de pensionat”, arhiepiscopul a cerut magistraților să dea o ordonanță președințială prin care să fie anulată decizia Senatului Universității Ovidius din Constanța care prevedea că „în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării” (Hotărârea nr. 623/29.07.2021).

Cu alte cuvinte, profesorii care au împlinit vârsta de 65 de ani, așa cum este și cazul lui Teodosie, nu mai pot fi profesori titulari.

Luni, 27 septembrie, judecătorii Tribunalului Constanța au decis să-i respingă cererea lui Teodosie:

„Respinge cererea formulata pe calea ordonantei presedintiale, formulata de catre reclamantul PETRESCU TEODOSIE, in contradictoriu cu parata UNIVERSITATEA OVIDIUS CONSTANŢA, ca nefondata. Cu recurs in 5 zile de la pronuntare. Pronuntata in data de 27.09.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei”.

Acum, judecătorii Curții de Apel Galați vor stabili dacă Teodosie va putea fi profesor titular sau se va bucura de pensie.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments