3.9 C
Constanța
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Actualitate S-a deschis singurul magazin din Constanța cu produse pe bază de cannabis

S-a deschis singurul magazin din Constanța cu produse pe bază de cannabis

Lanțul de magazine sub franciza “Legalize It”, care comercializează produse pe bază de cannabis, echipamente și accesorii pentru fumat, a deschis astăzi singurul shop de acest tip din Constanța.

“Pentru a evita o eventuală aglomerare, am decis ca în primele două zile de la deschidere clienții vor avea acces doar pe bază de programare”, a declarat pentru “Dobrogea Live” administratorul Legalize It Constanța.

Acesta a subliniat că toate produsele comercializate de noul magazin sunt 100% legale, chiar dacă ele provin din planta cannabis.

Magazinul de la Constanța este parte a fracizei “Legalize it”, concept prezent și în orașele București, Cluj, Galați, Ploiești, Craiova, Timișoara și Iași.

Franciza comercializează produse pe bază de cannabis cu conținut redus de THC (tetrahidrocanabinol) și conținut ridicat de CBD (canabidol). Cei doi canabinoizi au proprietăți terapeutice remarcabile, însă în România, doar pentru cel de al doilea este permis consumul.

În țara noastră, consumul produselor ce dețin o concentrație de peste 0,2% THC, este interzis. Cel puțin, deocamdată, întrucât în sertarele Parlamentului există un proiect de lege care propune legalizarea consumului de marijuana medicinală, care nu a avansat din cauza apariției COVID-19.

În magazinul de la malul mării, care are sediul pe Mihai Viteazul, în fața Tomis Mall, constănțenii vor putea cumpăra uleiuri de cannabis CBD, bonguri, vaporizatoare, pipe, cântare de mare precizie, grindere, foițe și alte produse de profil.

Administratorul magazinului a adăugat că, deși toate produsele sunt legale, o parte din românii nefamiliarizați cu subiectul primesc cu ostilitate prezența acestor tipuri de spații comerciale.

Un astfel de magazin a mai funcționat, discret, în Constanța, însă s-a închis din cauza unei legislații specifice nedeplin înțeleasă.

Pe lângă aspectul comercial, “Legalize it” este și comunitatea care militează pentru legalizarea consumului de marijuana în România.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    CORTEX LTD Constanta este IMPORTATOR UNIC in Romania (de 12 ani) a 3(trei) BRANDURI UNICE in lume, unul dintre ele fiind „CANNABISSIMO – COFFEE”, prezent in doua sortimente. Unul cu seminte de canepa, celalalt cu flori de canepa. Informatii gasiti pe http://www.cannabissimo.ro.
    Celelalte doua branduri sunt „FITNESS – COFFEE” 100% NATURAL (www.fitnesscoffee.ro) si „NATURESSO” 100% BIO-ORGANIC (www.naturesso.ro).
    Va rugam frumos sa ne furnizati si noua datele de contact ale magazinului despre care vorbiti in articol, dorind sa-i contactam pentru o eventuala colaborare.
    Va multumim !

Comments are closed.

Cele mai populare

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

„Salonul de primăvară” – Expoziție organizată în memoria Doinei Păuleanu

Odată cu redeschiderea Muzeului de Artă din Constanța, pe 26 februarie 2021, au început și primele activități de anul acesta ale instituției de cultură....

Daniel Dumitrescu (PNL): Orașul Năvodari arată ca după bombardament. Președintele liberal cere explicații primăriei

Lucrări executate la rețelele de utilități, care nu au mai adus trama stradală la forma inițială, se întâlnesc la tot pasul prin orașul Năvodari....

Recent Comments