JustițieHoria Constantinescu, dat în judecată de comisarul Coteanu, fostul șef al Poliției...

Horia Constantinescu, dat în judecată de comisarul Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

După ce a declarat în media că a fost oprit de polițiștii din Eforie ca urmare a unui control efectuat de ANPC la un beach bar al „fiicei sau concubinului fiicei” comisarului Coteanu (fost șef al poliției Eforie), Horia Constantinescu (PSD) este acum dat în judecată pentru cele spuse.

În urmă cu câteva zile, în spațiul public a apărut o înregistrare realizată în anul 2020 în care Horia Constantinescu, șeful ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor), este oprit de un polițist din Eforie care îi cere să-i prezinte actele. Constantinescu, care nu avea un act de identitate la el, a ales să-l sune pe șeful IPJ Constanța pentru a interveni, lucru care, însă, nu s-a realizat.

Citește și: Protecția Consumatorului, condusă de Horia Constantinescu, a folosit ilegal bodycam-uri

Eu nu cred în coincidenţe. Am avut o acţiune în Eforie în ziua aia, şi fostul şef al Poliţiei, care ulterior a fost şi arestat, m-a rugat, pentru fiica sau concubinul fiicei, sau ceva de genul ăsta, să închidem ochii la un beach bar. I-am zis că nu se poate...E foarte interesant că materiale de acest tip, presupun din arhiva poliţiei, ajung în presă. Foarte interesant. Abia asta e o poveste foarte interesantă. Eu nu am nimic de ascuns. Mi s-a mai suspendat permisul, mi s-a luat talonul„, a declarat Horia Constantinescu pentru DC NEWS. 

Citește și: Costin Răsăuțeanu, Corina Martin sau Horia Constantinescu, posibili candidați ai PSD la Primăria Constanța

Fostul șef al Poliției Eforie, la care face referire Horia Constantinescu, este comisarul Gabriel Cornel Coteanu, care la acea vreme era anchetat de DNA cu privire la fapte de corupție, ulterior dosarul penal fiind transmis la Tribunalul Constanța acolo unde acum se judecă pe fond.

„Dobrogea Live” a scris pe larg despre șeful Poliției Eforie, comisarul Gabriel Cornel Coteanu, care a fost trimis în judecată pentru luare de mită (17 acte materiale), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării.

Comisarul Coteanu l-a dat în judecată pe Horia Constantinescu

Deoarece numele său a fost folosit de Horia Constantinescu pentru a-și explica public „telefonul” dat șefului IPJ Constanța în timp ce era oprit de polițiști, comisarul Coteanu l-a dat în judecată pe șeful ANPC, obiectul procesului care se va judeca la Judecătoria Constanța fiind de acțiune în răspundere delictuală-pretenții. Cu alte cuvinte, Constantinescu trebuie să probeze în fața judecătorilor că gabriel coteanu „l-a rugat să închidă ochii” în cazul unui control efectuat de Protecția Consumatorilor în anul 2020 la un beach bar care ar fi fost administrat de fiica sau concubinul fiicei fostului șef al Poliției Eforie.

Ca pretenții, Coteanu îii solicită daune morale de 50.000 de lei lui Horia Constantinescu.

Conform art. 267 din Codul Penal, Horia Constantinescu avea obligația de a sesiza organele penale cu privire la tentativa de trafic de influență la care l-ar fi supus comisarul Coteanu. Dar nu a făcut acest lucru.

„Funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”, prevede art. 267 CP.

În plus, în perioada menționată de H. Constantinescu, conform documentelor DNA, Gabriel Coteanu era sub supraveghere. Or, o întâlnire cu șeful ANPC în care să-i ceară să „intervină” pentru o rudă ar fi fost un element suplimentar la rechizitoriul de trimitere în judecată. O astfel de întâlnire nu apare nicăieri în ancheta DNA Constanța.

Citește și: Totul despre cazul pentru care Vergil Chițac și Horia Constantinescu sunt cercetați de DNA

Urmărește-ne pe:

Doneaza