9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă TOP-ȘTIRI FOTO: Un proiect de amenajare urbană va fi implementat în zona parcării...

FOTO: Un proiect de amenajare urbană va fi implementat în zona parcării din Portul Tomis

Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT-CT), în parteneriat cu Primăria Constanța, va implementa în zona parcării din Portul Tomis, la baza digului, un proiect de amenajare urbană, parte a programului „Constanța, Capitala Tineretului din România”.

Potrivit protocolului de colaborare semnat între cele două părți, proiectul vizează promovarea peisajulul urban și revitalizarea traseelor de promenadă în zona parcării, de-a lungul digului.

Spațiul nou creat presupune montarea unor structuri modulare din metal, amenajarea unui loc de joacă și amplasarea unei instalații modulare din containere, unde va fi, printre altele, un pupitru pentru DJ.

De asemenea, proiectul prevede amplasarea de bănci moderne, jardiniere și instalații de iluminat.

De-a lungul segmentului de dig dintre restaurantul On Plonge și Comandament, artiști locali vor acoperi peretele de beton cu picturi murale.

Pe perioada desfășurării programului „Constanța, Capitala Tineretului din România” (2 mai 2021 – 2 mai 2022), în spațiul nou amenajat se vor desfășura diverse acțiuni precum întâlniri, workshop-uri, seminarii și alte activități ale comunității ONG-urilor din Constanța.

De asemenea, FONT-CT intenționează să organizeze petreceri și alte evenimente „care să sporească domeniul de entertainment în zona audio aferentă spațiului”.

Proiectul, la a doua încercare după eșecul de la Poarta 1

Cea mai mare parte a infrastructurii de amenajare a zonei provine dintr-un proiect pe care Federația l-a implementat în a doua parte a anului trecut în jurul roții din parcarea de la Poarta 1.

Practic, este o relocare a proiectului gândit de fosta administrație și organizatorii „Constanța, Capitala Tineretului din România”, menit să potențeze imaginea roții „Tomis Eye”, instalație în jurul căreia s-au născut nenumărate polemici.

De altfel, după demontarea roții, din proiectul de amenajare urbană a rămas o parcare distrusă de instalația modulară din metal, aceeași care va fi amplasată în spațiul din Portul Tomis.

Nici în prezent nu este clar cine a montat instalația din parcarea de la Poarta 1, într-un mod deficitar, așa cum se poate observa în filmarea de mai jos. Reprezentanții FONT-CT susțin că lucrarea a fost executată de către Confort Urban, însă Primăria afirmă că găurile din asfalt sunt opera companiei de salubrizare Polaris.

Între timp, asfaltul deteriorat a fost reparat.

Proiectul de amenajare urbană se numește „Come To Upgrade your City” și este parte componentă a programului „Constanța, Capitala Tineretului din România”, titlu obținut în octombrie 2019.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments