36.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăActualitateProteste și amenzi la Constanța. Jandarmeria „vânează” persoanele care au ieșit în...

Proteste și amenzi la Constanța. Jandarmeria „vânează” persoanele care au ieșit în stradă

După ce sute de persoane au protestat pe străzile Constanței față de noile interdicții impuse de Guvernul României, Jandarmeria anunță că-i va identifica și amenda pe cei care au ieșit la manifestație.

Sute de oameni au ieșit duminică. 28 martie, în fața Prefecturii din Constanța pentru a protesta față de noile măsuri pe care Guvernul le-a adoptat pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Oamenii au scandat lozinci împotriva Guvernului, a președintelui României, a celor care au decis închiderea unor sectoare economice, precum HORECA, un sector vital pentru județul Constanța.

Amenzi pentru protestatari

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a transmis un comunicat luni, 29 martie, în care anunță că au fost aplicate 102 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului, cât şi unora dintre participanţi.

„Organizatorul activităţilor a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanţii pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, transmite IJJ Constanţa.

Jandarmeria face în continuare verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

foto: Facebook/Florica Bungau

Cele mai populare

Recent Comments