FOTO Constănțenii au vrut un parc în zona Galeriile Soveja, dar au parte de un focar de infecție

Ambrozie, gunoaie, miros de urină și fecale, acesta este tabloul pe care orice constănțean îl poate vedea și simți dacă trece prin zona Galeriilor Soveja, acolo unde de aproape doi ani Primăria Constanța tot promite că va face un parc.

gunoaie parc galerii soveja
FOTO Constănțenii au vrut un parc în zona Galeriile Soveja, dar au parte de un focar de infecție 6

În octombrie 2021, RAEDPP consulta cetățenii cu privire la destinația celor 3.200 de mp pe care se afla Bazarul Ștefăniță Vodă. Majoritatea a ales să se facă un parc. Imediat, în decembrie 2021, administrația locală a trecut la demolarea spațiilor comerciale și pregătirea terenului pentru un viitor spațiu de relaxare. După doi ani, terenul este îngrădit și cam atât. Ambrozia și gunoaiele au pus stăpânire pe teren, iar locul s-a transformat și într-o toaletă publică insalubră.

IMG 20230924 153005
FOTO Constănțenii au vrut un parc în zona Galeriile Soveja, dar au parte de un focar de infecție 7

Deși un panou informativ ne anunță că „Aici va fi parcul tău”, zona arată mai mult a groapă de gunoi.

IMG 20230924 152731
FOTO Constănțenii au vrut un parc în zona Galeriile Soveja, dar au parte de un focar de infecție 8

Proiectul „Amenajare spațiu public situat la intersecția străzii Soveja cu strada Ștefăniță Vodă – amenajare peisagistică – parc Soveja și reconfigurare circulație” se mișcă greu. În momentul de față, conform oficialilor din Primărie, „se lucrează la documentația pentru autorizarea lucrărilor de amenajare”, după ce a trecut de etapa de realizare a documentațiilor tehnico-economice pentru care s-au plătit de la bugetul local aproximativ 65.000 de euro.

IMG 20230924 152620
FOTO Constănțenii au vrut un parc în zona Galeriile Soveja, dar au parte de un focar de infecție 9

În plus, surse din administrația locală susțin că parohia  Sf. Antonie din apropiere s-a făcut stăpână fără acte pe o porțiune de teren ce aparține domeniului public. Astfel că preoții au fost somați să elibereze zona (unde este construită o capelă mortuară) deoarece urmează ca traficul pe strada Ștefăniță Vodă să fie resistematizat pe mai multe benzi.

IMG 20230924 152746
FOTO Constănțenii au vrut un parc în zona Galeriile Soveja, dar au parte de un focar de infecție 10

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. De ce atiita grabă,se poate face acel parc si in apropierea alegerilor.Spera asa din Vergil CHITAC sa mai primească un mandat.Acu acu fac prinsoare cu ordine da da k nu va mai pupa altul.Asta pt veșnica implicare pt toata activitatea execrabila avută în ce i 4 ani de chiolhan

Comments are closed.

Doneaza