JustițieFost consilier județean PSD Constanța, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Fost consilier județean PSD Constanța, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șapte inculpați (printre care trei oameni de afaceri, două societăți comerciale etc.), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală comise în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„În perioada 2008 – 2009, unul dintre inculpați, administrator al societății comerciale M&D Sea Farers SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale și beneficiind de ajutorul altor doi inculpați, angajați ai aceleiași firme, ar fi înregistrat în contabilitate 455 facturi fiscale ce atestau activități de comercializare a peste 20.000 tone de produse petroliere (motorină și combustibil marin) ca operațiuni scutite de la plata accizelor aferente. În realitate, produsele respective ar fi fost destinate comercializării pe piața internă a carburanților auto.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 27.273.573 lei, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat faptul că se constituie parte civilă în prezenta cauză.”

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Unul dintre inculpați este Nicolae Dospinescu, fost consilier județean PSD Constanța. Alături de el sunt trimiși în judecată Florin Dan Cristea, Nicoleta Pocea, Ionel Pavel Groza, Gabriel Zoltan Gorun, SC Val Shipping SRL și SC M&D SEA FARERS SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza