Cristina Rizea (USR): A doua zi după demiterea lui Berceanu, peste 1.000 de tone de deșeuri au ajuns în Portul Constanța

Cristina Rizea, deputat USR, atrage atenția că, odată cu schimbarea din funcția de comisar general a lui Octavian Berceanu, deșeurile încep să intre din nou în România, prin Portul Constanța.

A doua zi după ce a fost „înscăunat” în funcția de comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, după demiterea lui Octavian Berceanu , Lucian Alexandru Vasile cu o simplă semnătură, ne-a făcut cadou în Portul Constanța, peste o mie de tone de deșeuri pe care Turcia le-a refuzat deși în acte aceasta era țara de destinație”, spune Cristina Rizea.

„Nu este prima oară când se întâmplă ca deșeuri provenite din alte state să ajungă să fie depozitate la noi. Din contră, situația persistă și se agravează de douăzeci de ani iar instituțiile statului nu reușesc să combată acest fenomen. Mai mult decât atât, tocmai noul șef al Gărzii de Mediu, instituția care are obligația să lupte pentru un mediu curat, a permis descărcarea și depozitarea deșeurilor în port chiar a doua zi după numire. Sper din tot sufletul că a fost doar un gest necugetat și nu unul intenționat”, mai spune deputata.

Cristina Rizea a trimis săptămâna trecută o interpelare lui Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu întrebări legate de măsurile pe care le-a luat pentru îndreptarea acestei situații punctuale, dar și despre măsurile pe care le ia pentru ca în Portul Constanța să înceteze abandonarea deșeurilor provenite de peste tot din lume.

„Fac un apel, pe această cale, și către parlamentarii PNL de Constanța, Bogdan Huţucă , Bogdan Bola , Marian Crușoveanu , Septimiu Bourceanu , Mircea Banias să ia atitudine împotriva deciziilor de acest fel, luate de colegul dumnealor de partid, decizii care ne afectează pe toți și îi rog să nu uite că înainte de a fi membri ai unui partid sau altul, cu toții suntem în primul rând constănțeni”, mai spune Cristina Rizea.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza