EXCLUSIV Reacția Parchetului Curții de Apel Constanța la acuzațiile aduse unor procurori de către judecătorii CAB

Magistrații Curții de Apel București (CAB), în motivarea sentinței de condamnare a lui Lucian Duță (fost șef al CNAS), fac referire la doi procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța pe care-i acuză că au îndeplinit acte cu „vădit caracter penal, nu numai din punctul de vedere al îndeplinirii deliberat defectuoase a atribuțiilor sale de serviciu, dar şi prin prisma ajutorului dat lui Lucian Duță, pentru a îngreuna tragerea sa la răspundere penală”.

Citește aici acuzațiile pe care judecătorii le aduc lui Gigi Valentin Ștefan – procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța – și procurorului Teodor Niță.

Reacția procurorului general

„Dobrogea Live” a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța un punct de vedere cu privire la acuzațiile pe care judecătorii Curții de Apel București le aduc celor doi procurori.

Răspunsul este semnat chiar de procurorul general Gigi Valentin Ștefan, unul dintre cei doi procurori menționați în motivarea condamnării lui Lucian Duță.

„Vă facem cunoscut faptul că pe rolul acestei unități de parchet a fost înregistrat un dosar de urmărire penală format în urma respectării riguroase a regulilor procedurale, în care au fost efectuate activități judiciare corespunzătoare, potrivit competenței materiale și funcționale specifice”, se arată în răspunsul primit de „Dobrogea Live”.

Iată integral răspunsul semnat de procurorul general al Parchetului Curții de Apel Constanța:

Urmărește-ne pe:

Doneaza