CulturăErwin ȘIMȘENSOHN: „Constănțenii merită un Teatru Național. Dobrogea, singura regiune istorică din...

Erwin ȘIMȘENSOHN: „Constănțenii merită un Teatru Național. Dobrogea, singura regiune istorică din România care nu are un teatru dramatic național”

Regizorul Erwin ȘIMȘENSOHN a primit premiul pentru proiectul managerial de la Teatrul de Stat Constanța (care a revitalizat trupa și viața culturală a orașului) la Gala Premiilor Radio România Cultural.

Citește și: Erwin Șimșensohn, managerul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural 2024

„La Constanța, nu aș fi putut face nimic fără o echipă. Am o echipă extraordinară de actori, artistică, tehnică, administrativă…cu această echipă de forță facem lucrurile împreună. Împreună, spun eu, am reaprins dragostea pentru Teatru, am construit împreună o stagiune estivală națională, am reușit să diversificăm repertoriul, am atras noi categorii de public, am accesibilizat spectacole pentru diverse categorii de handicap (acest concept al accesibilizării îl consider extrem de prioritar… mi se pare important ca teatrul, și toate formele de cultură, să fie accesibile tuturor membrilor societății), am atras la Constanța regizori relevanți din toate generațiile, am încurajat debutul în mai multe domenii conexe teatrului – tabere de creație scenografică, de dramaturgie, festivaluri de film, seri de poezie, sprijinim mediul independent de câte ori avem posibilitatatea să o facem- aducem spectatori din bucurești. Practic, diversificăm oferta turistică a orașului prin cultură. Multumesc autorităților locale pentru sprijinul fără de care nu am fi putut face nimic la Constanța”, a spus laureatul Erwin ȘIMȘENSOHN.

Citește și: Guvernul a pus gând rău Culturii. Directorul Teatrului de Stat Constanța avertizează: „Cultura este un serviciu social de importanță capitală”

Managerul, care de cinci ani conduce Teatrul de Stat din Constanța, a ținut să mulțumească, în special locuitorilor orașului de la malul mării. „Mulțumiri, nu în ultimul rând, constănțenilor, acestor minunați constănțeni care sunt mereu alături de noi, nu doar ca spectatori din ce în ce mai numeroși, dar și un sprijin moral mereu alături de noi. Constănțenii merită în Dobrogea un Teatru național, singura regiune istorică din România care nu are un teatru dramatic național. Și, mai mult decât atât, este un oraș care merită o adevărată sală de teatru. Doamnelor, domnilor candidați, la Constanța avem nevoie de o sală de Teatru!”

Urmărește-ne pe:

Doneaza