Eduard Niță (Forța Dreptei): Chițac & Co. s-au transformat în samsari imobiliari cu terenurile municipalității

Cu o lună înainte de alegerile din 2020, Vergil Chițac îl ataca dur pe Făgădău pentru că vrea să vândă un teren în zona Faleză Nord. După trei ani, același Vergil Chițac vrea să vândă exact același teren. „Numai proștii nu se răzgândesc”, spune primarul.

Dar aș putea să continui ideea: numai proștii și corupții…”, spune avocatul Eduard Niță, vicepreședinte Forța Dreptei Constanța.

Eduard Niță arată că primarul Constanței mai voia să „sifoneze” un teren din domeniul privat al orașului în favoarea intereselor absolut private ale unui oarecare personaj din categoria „băieți deștepți”, pentru că 99,99% dintre constănțeni nu se vor bucura niciodată de asemenea „privilegii”.

„După ce au vândut o plajă din Mamaia (care trebuia să fie în domeniul public) liderului PSD Constanța, acum voia să vândă și un teren din buza falezei (care poate și el trebuia să fie în zonă protejată, adică domeniu public)”, spune vicepreședintele Forța Dreptei Constanța.

Va urma, probabil, arată acesta, Pescăria care și ea este intabulată abuziv de pe timpul lui Mazăre ca „domeniu privat al Municipiului Constanța”, iar Chițac acum trebuie doar să desăvârșească opera ilustrului predecesor, să evacueze pescarii și să vândă „cui trebuie” acea bucată de plajă.

Cumva, Chițac&Co s-au transformat în samsari imobiliari cu terenurile municipalității, demni epigoni ai jafului cu terenuri din timpul administrației Mazăre. Pe aceste terenuri care aparțin orașului nu se poate face un spațiu verde, un loc de joacă, o parcare, ceva pentru comunitate, în schimb  administrația locală s-a apucat să exproprieze terenuri private pentru a face exact spații verzi/locuri de joacă.  Cu alte cuvinte, primarul preferă să dea bani publici pentru exproprieri în loc să folosească terenurile libere ce aparțin orașului, terenuri pe care le vinde unor „oameni de afaceri”! Cine nu ar vrea să cumpere un teren cu 50.000 d euro valoare de inventar în buza falezei deasupra plajei „Reyna”?”, adaugă Eduard Niță.

Forța Dreptei Constanța condamnă ferm trădarea promisiunilor și electoratului care și-a pus speranțele în candidatul PNL, Vergil Chițac, speranțe înșelate într-un mod brutal, arogant și sfidător. Când cineva te înșeală, prima dată e vina lui, când te înșeală a doua oară, e vina ta, concluzionează vicepreședintele Forța Dreptei Constanța .

Urmărește-ne pe:

Doneaza