Manevra ’’autobuzul’’, activată la USR Constanța. Nume importante din filială, trase pe line moartă

În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Constanța de la finalul săptămânii trecute au fost aleși cei 62 de delegați care vor vota pe 10 iunie viitorul președinte și componența Biroului Județean, care este forul de conducere al partidului în teritoriu.

Interesant este că jumătate din lista celor 62 de delegați care vor decide conducerea filialei sunt persoane de care nu au auzit nici măcar cei mai vechi membri, în condițiile în care nume importante ale partidului nu au reușit să obțină un loc la masa decidenților.

Astfel, în grupul delegaților nu se regăsesc consilierul județean Carmen Dumitrescu, consilierul local Cătălin Iacob, consilierul local Romeo Stavăr, senatorul Remus Negoi sau alți membri cu aport semnificativ în partid. Pe de altă parte, în grup au ajuns aproximativ 30 de membri ”no name”, fără activitate sau prezență în USR Constanța.

Florin Cocargeanu a prins ultimul loc pe lista celor 62, după ce calculatorul a ales între el și Florica Seftiuc din cauza unei situații de balotaj, semn că fostul viceprimar a fost tras și el într-un con de umbră.

Potrivit informațiilor noastre obținute din mai multe surse apropiate situației, este vorba de o operațiune tip ’’autobuzul’’, orchestrată de conducerea județeană, care constă în aducerea de noi membri sau activarea unor fideli care votează în direcția indicată de grupul de interese.

’’”Autobuzul” de la USR Constanța este un mecanism prin care câțiva membri care controlează extinderea filialelor înscriu sute de noi membri, a căror singură activitate viitoare în partid va fi prezentarea la alegerile interne pentru a vota listele cu oamenii stabiliți de către cei care i-au adus în partid. Astfel, alegeri interne devin o simpla formalitate, fiind complet golite de rolul de a stabili în mod democratic preferințele membrilor. „Șoferii de autobuze” ajung să obțină în mod nelegitim controlul  total a filialei locale și județene a partidului, iar puterea de decizie a unei întregi filiale este astfel concentrată în mana unui număr foarte mic de persoane’’, ne-a explicat una din sursele apropiate subiectului.

Conducerea USR Constanța a apelat la manevra ’’autobuzul’’ și în vara anului 2021, motiv pentru care filiala s-a confruntat cu un val de demisii – atunci partidul a pierdut pe unii dintre cei mai capabili oameni care au construit organizația, subiect pe care poți să-l citești mai jos.

*Notă: Nu am solicitat un punct de vedere de la președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, întrucât acesta a refuzat în repetate rânduri să ne răspundă la întrebări. 

Sursa foto deschidere: Tomis News

Urmărește-ne pe:

Doneaza