„Drumul Dunării–Dobrorigini”, un proiect de valorificare a patrimoniului cultural al județului Constanța

Dunărea, fluviul străvechi care a străbătut timpurile și a călătorit prin țări și culturi diverse, este în centrul atenției cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării (29 iunie).

În acest context, suntem încântați să anunțăm lansarea proiectului cultural „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I”, un demers ambițios ce își propune să promoveze și să conserve patrimoniul cultural din Județul Constanța, de-a lungul acestui magnific curs de apă”, transmite Asociația Youth Vision for Society într-un comunicat.

Proiectul este o inițiativă ce aduce împreună organizații culturale, experți în turism și entuziaști ai patrimoniului cultural pentru a crea trasee culturale, menite să evidențieze bogăția culturală și istorică a regiunii.

Prin intermediul proiectului „Drumul Dunării”, dorim să încurajăm turismul cultural sustenabil, să promovăm diversitatea culturală și să contribuim la dezvoltarea economiilor locale. Traseul propus va include muzee, situri arheologice și cetăți, monumente istorice și multe alte locuri pline de istorie și tradiție. Vom încuraja, de asemenea, colaborarea între comunitățile locale, pentru a dezvolta programe culturale comune și a crea parteneriate durabile”, se mai arată în comunicat.

„Drumul Dunării” va oferi, de asemenea, o platformă digitală interactivă, unde vizitatorii vor putea explora patrimoniul cultural de-a lungul Dunării prin intermediul experiențelor virtuale. Această platformă va facilita schimbul de informații și va conecta oamenii cu experți în domeniu, promovând astfel dialogul și colaborarea între toți cei implicați în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural.

.

Urmărește-ne pe:

Doneaza