Deputatul Bogdan Bola, dat afară din Comisia de Mediu. „Dumitrache mi-a cerut să-mi schimb votul, dar am refuzat”

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) explică pe pagina sa de socializare de ce a „fost dat afară” din Comisia de Mediu a Camerei Deputaților în urmă cu două zile.

„Pentru că, la prima ora a dimineții, nu am vrut să votez un amendament la Codul Silvic al PSD care elimina Jandarmeria din rândul instituțiilor care sprijineau organizarea pazei pădurilor, deci implicit dădeam liber tăierii ilegale de lemne”, spune Bola.

Ședința în comisie a fost condusă de deputata Cristina Dumitrache (PSD Constanța). Votul la amendamentul menționat a fost 9 voturi PENTRU eliminarea Jandarmeriei din organizarea pazei pădurilor, șase voturi ÎMPOTRIVĂ și trei ABȚINERI. Nouă la nouă, așa că amendamentul lui Simonis a picat.

Cu toate că mi s-a solicitat de două ori, public, de către doamna președintă Dumitrache să mă gândesc dacă nu cumva doresc să îmi schimb votul, eu am refuzat. Nu găsesc nici acum vreun motiv logic sau legalpentru care Jandarmeria să fie scoasă de la paza pădurilor noastre…”

Ei bine, evident că nu am scăpat nepedepsit și doar două ore mai târziu, în jurul orei 11:00, am fost eliminat din Comisia pentru mediu și echilibru ecologic. În locul meu a fost numit Virgil Popescu (PNL), fost ministru al Energiei”, relatează Bogdan Bola.

Spațiile verzi, miza PSD-ului

Dar monstruoasa coaliție nu s-a oprit azi aici! Mai mult de atât, câteva ore mai târziu, la ora 15:00, Comisia de Mediu – fără mine și cu Virgil Popescu (PNL) proaspăt uns președinte – a fost reconvocată, iar pe ordinea de zi a fost pus de nicăieri Proiectul de Lege privind modificarea Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților

În ședința comisiei din care am fost înlăturat, PSD a lovit din nou și a propus eliminarea articolelor ce interzic construcțiile provizorii sau definitive pe spațiile verzi. Acest proiect este un exemplu clar al viziunii pe termen scurt și al miserupismului față de bunăstarea generațiilor prezente, și a celor viitoare.

Importanța spațiilor verzi din orașele noastre este mai mare decât credem, iar adoptarea acestui proiect reflectă o tendință periculoasă de a acorda prioritate câștigurilor economice pe termen scurt față de bunăstarea pe termen lung a comunităților noastre și a mediului. Permițând modificarea legilor referitoare la spațiile verzi, riscăm să pierdem zone prețioase care acționează ca plămâni pentru orașele noastre.

Lipsa de transparență și neimplicarea publicului în procesul decizional din jurul Proiectului PL-x Nr. 668/2018 este profund îngrijorătoare. Adoptarea pe grabă a acestor schimbări semnificative de politică, fără o consultare și un dialog suficient cu experții de mediu și a comunităților locale demonstrează o nerespectare a principiilor democratice și a vocilor celor care vor fi direct afectați de aceste schimbări.

Solicit o revizuire cuprinzătoare a Proiectul de Lege privind modificarea Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, cu implicarea activă a experților de mediu, a comunităților locale și a organizațiilor societății civile.

Chiar dacă ei cred că mi-au pus azi pumnul în gură, înlăturându-mă din comisia de mediu, vă asigur că voi monitoriza îndeaproape tot ceea ce această comisie, subjugată de PNL și PSD, pune la cale împotriva intereselor poporului român,” mai spune Bogdan Bola-Forța Dreptei.

Urmărește-ne pe:

Doneaza