Primării DobrogeneDouă bazine de înot, un stadion municipal și Grădina de vară „Farul”...

Două bazine de înot, un stadion municipal și Grădina de vară „Farul” vor fi inaugurate la Mangalia

Încă din vara anului 2020, Primăria Mangalia anunța că urmează să implementeze un proiect care să ofere servicii recreative tinerilor din oraș, dar și să-i încurajeze să performeze la cât mai multe discipline sportive.

Astfel, cu bani europeni s-a construit un complex sportiv pe locul fostei Baze „Pescăruș” din Mangalia. Complexul cuprinde două bazine de înot acoperite, unul de dimensiunile 25 m x 16 m (semi-olimpic) și altul de 16 m x 8 m (didactic), vestiar (recepție, grupuri sanitare, cabinet medical, spații administrative), camera tehnică și vas de compensare; un teren de fotbal (acoperit pe timpul sezonului rece); un teren de sport multifuncțional (baschet, handbal, tenis cu dotările aferente).

„Toți tinerii Mangaliei vor avea acces gratuit la toate aceste facilități nou create și la toate sălile de sport din oraș. Tinerii trebuie încurajați să nu plece din țară. Daca nu suntem atenți, în câțiva ani vom rămâne fără tineri”, a spus primarul Mangaliei, Radu Cristian, în cadrul unei întâlniri cu tinerii în care a prezentat proiectele destinate lor.

Primarul radu Cristian, întâlnire cu tineri din Mangalia

Complexul sportiv va fi inaugurat în luna iunie, spun oficialii, iar tot atunci va fi inaugurată și Gradina de vară „Farul”, un simbol al sudului litoralului. Grădina a fost închisă aproape două decenii, iar din iunie va putea găzdui diferite evenimente, inclusiv cele organizate de către tineri.

Imagini din timpul lucrărilor de reabilitare a Grădiunii de vară

Sute de spectacole cu artiști consacrați au fost găzduite pe scena Grădinii de vară „Farul” din Mangalia, după anul 1960, când a fost inaugurată. După 1990, spațiul a intrat în administrarea „România Film”, iar lipsa investițiilor a transformat-o într-o ruină. Abia în 2015, Grădina a ajuns în patrimoniul municipiului Mangalia.

Nu în ultimul rând, în vara aceasta Compania Națională de Investiții (CNI) va finaliza modernizarea Stadionului Municipal unde, pe lângă terenul de fotbal a fost amenajat și un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare și anexe.

Urmărește-ne pe:

Doneaza