Dosarul POLARIS: Mazăre și Strutinsky condamnați, Eduard Martin achitat

Fostul primar al Constanţei a fost condamnat definitiv în dosarul „Polaris”. Alături de el a fost condamnat şi Sorin Strutinsky, omul de afaceri apropiat de cuplul Mazăre-Nicuşor Constantinescu.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv joi, 3 februarie, condamnarea lui Radu Mazăre la cinci ani de închisoare cu executare. Şi omul de afaceri Sorin Strutinsky a primit aceeaşi condamnare de cinci ani.

În schimb, patronul companiei Polaris M Holding, Eduard Martin, a fost achitat. Tot achitare a primit şi compania sa.

Citește și: Prejudiciu de 109 milioane de lei. Eduard Martin, fost deputat PSD, trimis în judecată pentru evaziune fiscală și delapidare

În mai 2019, în prima instanţă, fostul primar al Constanţei a fost condamant la 9 ani şi 10 luni închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar au fost condamnaţi atunci şi Sorin Strutinsky – 7 ani şi 10 luni de închisoare, şi Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, la 5 ani şi jumătate de închisoare.

Eduard Martin a fost acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, iar Sorin Strutinsky, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.Radu Mazăre a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

Citește și: Sistemul de fraudă al familiei Martin, descris de DNA. „Banii constănțenilor au finanțat o televiziune, un hotel, apartamente și mașini de lux”

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat suma totală de peste 2.000.000 euro şi a primit circa 1.000.000 euro şi 2.472.303,8 lei de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

De asemenea, în perioada 2008-2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, ar fi primit de la S.C. Polaris M Holding S.R.L., al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7.000.000 de euro, pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

Citește și: DNA: POLARIS și-a vândut mașinile la prețuri derizorii, apoi le-a închiriat lunar cu o sumă ce depășea valoarea vânzării

Urmărește-ne pe:

Doneaza