16.4 C
Constanța
marți, septembrie 28, 2021
AcasăActualitateDOCUMENT Cum se implică BOR în promovarea vaccinului anti-COVID-19

DOCUMENT Cum se implică BOR în promovarea vaccinului anti-COVID-19

Ministerul Sănătății anunța ieri că BOR a decis să difuzeze materiale informative despre vaccin în eparhii, iar imediat vestea că Patriarhul Daniel sprijină vaccinarea s-a răspândit.

„Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură, scria Ministerul Sănătății, ieri, pe pagina oficială de Facebook.

Într-o adresă transmisă de Patriarhul Daniel către episcopii BOR, acesta îi anunță că în luna decembrie 2020 a avut loc o întîlnire organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la care au participat reprezentanțăă cultelor din România și cei ai autorităților sanitare.

La acestă întâlnire s-a decis ca medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul programului național de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, să pună la dispoziția cultelor o broșură cu informații despre vaccin.

Broșura, intitulată Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură, a ajuns în data de 4 ianuarie 2021 la Patriarhia Română.

Întrucât personalul clerical este inclus în etapa a doua de vaccinare, Patriarhul a trimis, pe 8 ianuarie, această broșură episcopilor „împreună cu solicitarea de a transmite acest material informativ către personalul clerical și neclerical din eparhie (ierarhi, preoți, diaconi, cântăreți bisericești, vânzători/gestionari, asistenți sociali etc., de la centrul eparhial, parohii și mănăstiri) astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”.

Așadar, adresa semnată de PF Daniel nu conține nicio referire la informarea credincioșilor cu privire la vaciinul anti-COVID-19, ci doar a personalulul clerical și neclerical ce aparține de BOR.

„Este vorba de un document public transmis ierarhic… Cum altfel? Informatia e destinata tuturor, clerici sau mireni, dar Patriarhia nu poate trimite prin posta fiecarui credincios din tara o informare primita de ea”, declară Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Cele mai populare

Recent Comments