DNA a clasat dosarul penal a lui Mihai Lupu. Reacția președintelui CJ Constanța: „S-a făcut dreptate! Sunt nevinovat!”

În iunie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat că au dispus efectuarea urmăririi penale față de Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Pe 14 decembrie 2023, DNA i-a transmis președintelui CJ Constanța că s-a dispus clasarea dosarului deoarece nu există probe care să dovedească acuzațiile.

S-a făcut dreptate! Sunt nevinovat! Justiția a fost făcută, iar nevinovăția și integritatea mea au fost consolidate, odată cu această hotărâre.Le mulțumesc celor care au rămas alături de mine și care nu s-au îndoit nicio clipă de integritatea mea morală și de etica profesională. Reafirm angajamentul meu față de transparență și responsabilitate în fața tuturor celor care mi-au acordat încredere și m-au ales”, spune Mihai Lupu.

Citește și: Mihai Lupu, după ce PNL i-a retras sprijinul politic: „Este o dublă măsură care are la bază interesele personale ale unora”

Președintele CJ afirmă că în 35 de ani de carieră în funcții private și publice, 35 de ani investiți în muncă și pentru binele comunității, numele său a fost nepătat. El nu i-a uitat nici pe cei din PNL Constanța care s-au grăbit să-i retragă sprijinul imediat ce DNA l-a acuzat, un lucru pe care PNL nu l-a făcut și în cazul altor membri acuzați de corupție, unii chiar și condamnați definitiv.

„Unii s-au grăbit să ia măsuri, deși cerusem suspendarea până la finalizarea cercetării. S-au grăbit, nu în acord cu obiectivele și valorile formațiunii politice căreia i-am dedicat toată priceperea și experiența mea, ci în acord cu propriile interese. Le mulțumesc și lor! M-au ajutat să consolidez în jurul meu o echipă onestă, dedicată, asumată și focusată pe nevoile tuturor cetățenilor din județul Constanța”, concluzionează Mihai Lupu.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza