Delta DunăriiDelta Dunării, destinația preferată de turiști în minivacanță

Delta Dunării, destinația preferată de turiști în minivacanță

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) anunță că delta a fost destinația preferată de turiștii români în perioada minivacanţei de Rusalii.

Unitățile de cazare din Rezervația Biosferei au fost ocupate în procent de 87-100%, de aceea specaliștii estimează că Delta Dunării va rămâne una dintre cele mai apreciate destinații turistice din România în anul 2020.

„În prezent, Delta Dunării este una dintre cele mai sigure destinații din România, fiind una dintre cele mai izolate, unice și protejate zone turistice, administratorii unităților de cazare asigurând toate măsurile necesare pentru protejare turiștilor și a angajaților. Important este că în marea majoritatea a cazurilor, prețurile pentru un sejur în Delta Dunării au rămas la același nivel ca anul trecut”, spun cei de la AMDTDD.

În această minivacanță, cele mai căutate activități de recreere au fost: pescuitul, traseele de caiac-canoe, plajele sălbatice, cicloturismul, plimbările pe canale și traseele safari în pădurile Letea și Caraorman.

„Prezența masivă a turiștilor dovedește că Delta Dunării este una din destinațiile preferate, deocamdată doar de turiștii români, care își doresc experiente de neuitat în natură, cu măsuri de siguranță bine puse la punct, condiții de distanțare socială și gastronomie tradițională. Pentru vacanță, Delta Dunării a devenit una dintre cele mai sigure destinații, unde turiștii pot practica ecoturismul, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradițiile și gastronomia locală” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD. 

FOTO: AMDTDD

Urmărește-ne pe:

Doneaza