JustițieDecizia judecătorilor. Ce se întâmplă cu martorii protejați din dosarul lui Valentin...

Decizia judecătorilor. Ce se întâmplă cu martorii protejați din dosarul lui Valentin Vrabie, primarul Medgidiei

La termenul din 13 aprilie 2023 inculpatul Valentin Vrabie a cerut ridicarea măsurii de protecție a martorilor, ceea ce înseamna ca identitatea acestora să fie cunoscută.

Curtea de Apel Constanța a decis vineri, 5 mai, să respingă cererea. „Respinge cererea formulată de către inculpatul VRABIE VALENTIN privind ridicarea măsurilor de protecție dispuse față de martorii cu identitate protejată, audiați sub pseudonimele „Scatiu” și „Colibri”. Respinge cererea formulată de către inculpatul VRABIE VALENTIN privind audierea nemijlocită de către instanța de apel a martorilor Panțuru Niculina și Curt-Veli Laura. Definitivă”.

Citește și: Valentin Vrabie, bun de plată pentru festivismele de la Peștera. Va scoate din buzunar peste 71.000 de lei

Vrabie, condamnat de prima instanță

Primarul orașului Medgidia a fost condamnat penal, în prima instanță, la un an și șapte luni de închisoare cu executare în dosarul în care este judecat pentru fals intelectual. Apelul este pe rolul Curții de Apel Constanța.

Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, este trimis în judecată sub acuzația de fals intelectual. În calitate de primar, Vrabie ar fi emis și semnat un certificat fiscal în care se consemna faptul nereal că numitul Ilie Hondoreanu, în numele și pentru HOLDING HONDOR STIL SRL, nu are datorii la bugetul local. În realitate, exista o datorie de 16.271 lei. Documentul semnat în fals de primar a avut consecința juridică a încheierii unor acte notariale.

Procesul penal al primarului orașului Medgidia a început în luna aprilie 2021, iar în prima instanță a fost administrată proba cu martori amenințați, adică martori cărora li s-a asigurat confidențialitatea și protecția identității.

După condamnarea primarului Valentin Vrabie în prima instanță, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța, care judecă apelul formulat de edil.

sursa foto: FB/V.Vrabie

Citește și: Martori amenințați în dosarul inculpatului Valentin Vrabie. Primarul Medgidiei este judecat pentru fals intelectual

Citește și: EXCLUSIV Cum a încercat să scape Valentin Vrabie, primarul Medgidiei, de acuzațiile de fals. Pe cine a dat vina

Urmărește-ne pe:

Doneaza