Curtea de Conturi verifică activitatea Goldterm. După ce a cheltuit masiv pentru termoficare, societatea Primăriei Mangalia închide puncte termice

Curtea de Conturi va efectua verificări la Goldterm Mangalia în vederea analizării modului în care societatea primăriei renunță la furnizarea de energie termică prin mai multe centrale, în condițiile în care municipalitatea a cheltuit fonduri masive pentru modernizarea termiei din oraș, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ consilierul județean Semiran Abdurefi, cea care a sesizat instituția de control.

Acesta susține că renunțarea treptată la furnizarea de energie termică prin intermediul Goldterm ar putea avea legătură cu zonele privilegiate în care se află mai multe puncte termice, care odată închise ar putea servi intereselor imobiliare ale anturajului primarului și directorului societății de termoficare.

’’Am sesizat neregulile din Goldterm la Curtea de Conturi, care ne-a transmis că vor efectua controale asupra aspectelor semnalate. După ce au fost investiți masiv bani în modernizarea sistemului de furnizare de agent termic, conducerea societății a început să încurajeze abonații să se debranșeze, sub avertismentul că dacă nu o fac vor trebui să suporte costuri enorme. Astfel, recent s-au închis două puncte termice și vor urma și altele. Cel mai probabil, scopul de a trânti termia în oraș este unul care vizează potențialul imobiliar al terenurilor pe care le ocupă centralele termice. Unele dintre ele au poziții privilegiate, care pot servi interesul anturajului primarului’’, spune Abdurefi, care este și președintele USR Mangalia.

Potrivit unui raport Goldterm, în anul 2022, societatea a renunțat la administrarea a 18 centrale pe care le-a pasat în răspunderea unităților de învățământ și unităților medicare pe care le deservea.

Recent, compania primăriei a mai renunțat la două centrale de cvartal și ar urma și altele, având în vedere că Goldterm a început să transmită abonaților că vor urma să suporte și costurile presupuse de debranșările pe care societatea însăși le încurajează.

Sursa foto: Semiran Abdurefi

Citește și:

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza