31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăActualitateCrăciun plin de restricții. DSP a cerut prelungirea carantinei în orașul Constanța

Crăciun plin de restricții. DSP a cerut prelungirea carantinei în orașul Constanța

Cu toate că indicele infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere, DSP Constanța solicită prelungirea carantinei în municipiu, măsură luată începând cu data de 20 noiembrie.

UPDATE: Șeful Depatramentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de prelungire a carantinei. Acesta intră în vigoare vineri, 18 decembrie, ora 20.00

DSP Constanța a trimis analiza de risc către Institutul Național de Sănătate Publică pentru următoarele localități: Constanța, Ovidiu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Năvodari și Valu lui Traian. Pentru Constanța și Ovidiu, DSP solicită prelungirea restricțiilor.

Totodată, Prefectura Constanța a anunțat sporirea controalelor. „Începând cu data de astăzi, măsurile aplicate de către forţele de ordine şi celelalte instituţii abilitate de control să fie intensificate pe toate liniile, atât în ceea ce priveşte verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi al verificării operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse.”

Astfel, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa vor acţiona permanent, în filtre rutiere, la intrările şi ieşirile din municipiul Constanţa. Forţele de ordine vor verifica documentele justificative, precum şi oportunitatea deplasării.

De asemenea, poliţiştii, jandarmii şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, vor verifica centrele comerciale, market-urile, precum şi agenţii economici mici şi mijlocii pentru verificarea respectării normelor sanitare şi de distanţare socială.

Cele mai populare

Recent Comments