Delta DunăriiConsultații medicale gratuite pentru locuitorii din zonele Sfântu Gheorghe și Letea. Caravana...

Consultații medicale gratuite pentru locuitorii din zonele Sfântu Gheorghe și Letea. Caravana cu Medici ajunge în Delta Dunării

În perioada 19-20 august, localnicii din Sântu Gheorghe și Letea, precum și cei din împrejurimi, vor putea beneficia de consultații gratuite puse la dispoziție de Caravana cu Medici, o organizație non-guvernamentală prin care specialiști ai domeniului medical (medici specialiști, medici rezidenți, studenți, asistenți medicali) acordă îngrijiri medicale de bază prin efectuarea de analize medicale și consultații gratuite, în mediul rural, unde accesul la sănătate este limitat.

Specificul zonei i-a facut pe medici să se adapteze, de data aceasta, oamenii ce au nevoie de îngrijiri medicale vor fi cei ce se vor deplasa catre medici, folosind barci puse la dispoziție de autoritățile locale, o noutate pentru modul de desfășurare obișnuit al caravanei.

Prima zi a acestei ediții va fi dedicată locuitorilor din Sfântul Gheorghe, iar cea de a doua celor din Letea.

Evaluarea stării de sănătate a localnicilor se face prin consultații medicale gratuite în specialități diverse, precum: medicină internă, cardiologie, neurologie, pediatrie, urologie, oftalmologie ginecologie, dermatologie, medicină de urgență, și stomatologie.

Totodată vor beneficia și de investigații medicale suplimentare: electrocardiogramă, ecografie cardiacă, abdominală și de părți moi. În urma examinărilor vor fi eliberate scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice.

O altă direcție a Caravanei cu Medici constă în educația pentru sănătate. Localnicii vor asista la cursuri de educație medicală, ce vor atinge diverse teme de actualitate (măsuri de prim ajutor, măsuri de prevenție a bolilor, noțiuni de igienă, sănătatea femeii etc) și profilaxie stomatologică, esențială în viața de zi cu zi.

Această inițiativă a tinerilor medici este voluntară și a venit din accesul dificil la servicii medicale în rândul populației din mediul rural.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza