2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateConstanța, un oraș trist de Sărbători

Constanța, un oraș trist de Sărbători

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a decis să nu investească niciun ban în „beculețele” de Sărbători. Edilul are fel de fel de explicații pentru decizia luată.

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători”, scrie Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că baniide la buget ar trebui să meargă către Spitalul de Boli Infecțioase, școli, licee, terenuri de sport și parcuri.

„Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători”, scrie Chițac referindu-se la sumele cheltuite anual de fostul edil pentru iluminatul festiv. Doar că, alte orașe mari ale României au reușit să împodobească orașul și cu sume mai mici.

„Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș. Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului!La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța.Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră!Mai puține beculete, mai mult respect pentru adevăratele priorități”, mai spune Chițac.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments