2.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăCulturăBazar on-line de cadouri create de artiștii constănțeni. O parte din bani,...

Bazar on-line de cadouri create de artiștii constănțeni. O parte din bani, folosită pentru pictarea camerelor din centrele de plasament

Peste 16 artiști constănțeni vor vinde on-line „altfel de cadouri” în cadrul unui bazar de artă organizat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă de Centrul de Terapie prin Artă „Open Doors” din Constanța, a declarat pentru „Dobrogea Live” managerul organizației culturale, Andreea Enache.

Potrivit acesteia, 25% din suma strânsă în urma expoziției virtuale va fi direcționată către o campanie prin care artiștii și voluntarii Open Doors vor picta camerele copiilor aflați în centre de plasament din județul Constanța.

Creațiile artiștilor locali vor fi cadouri realizate în serie limitată sau unicat și vor fi expuse virtual pe Facebook în perioada 6 – 30 decembrie.

„Fiindcă noi nu facem lucrurile ca la carte, le facem ca în inimă: puternic, cald, adevărat, Crăciunul ăsta organizăm expoziția online, cu vânzare #CadouriCareContează, eveniment caritabil, care își propune să încurajeze oamenii să înlocuiască previzibilele cadouri din tradiționalul mall cu niște cadouri gândite și simțite de artiștii locali”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Nicio limitare artistică

Până în prezent, 16 artiști și-au anunțat participarea la bazarul on-line, însă Andreea Enache a precizat că înscrierile rămân deschise până la data de 4 decembrie.

De asemenea, managerul centrului cultral a spus că nu există o limitare în privința creațiilor artiștilor.

“Nu există restricții vizavi de culoare, tehnică, format sau materiale. La bazar vom avea pictură, sculptură, ceramică, fotografie, ilustrație, decorațiuni, textile, accesorii etc”.

Lucrările achiziționate vor fi ambalate la Centrul „Open Doors”, apoi livrate la domiciliul cumpărătorului.

„Open Doors” este un centru cultural non-profit înființat la Constanța în urmă cu două luni, care promovează terapia prin artă în comunitate.

Cele mai populare

Recent Comments