10.4 C
Constanța
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăActualitateConstanța, pe locul 28 în topul orașelor în care locuitorii sunt mulțumiți...

Constanța, pe locul 28 în topul orașelor în care locuitorii sunt mulțumiți că trăiesc

Locuitorii Constanței se situează pe locul 28 în România, ca grad de mulțumire față de orașul în care trăiesc, relevă cel mai amplu barometru urban realizat până în prezent în țara noastră.

În această privință, cei mai mulțumiți de orașul în care trăiesc sunt locuitorii din Cluj, iar pe poziția a doua se situează Oradea, în topul celor 41 de localități analizate.

De asemenea, barometrul cu tema “Calitatea vieții în orașele din România” clasează orașul de la malul mării pe locul 35 în ceea ce privește gradul de mulțumire față de serviciile de sănătate din localitate. Pe primul loc la acest capitol este Iași.

Tot pe poziția 35 se află Constanța și în topul mulțumirii locuitorilor față de facilitățile sportive, cum ar fi terenurile și sălile de sport.

La capitolul “cultură”, se pare că locuitorii din Constanța sunt relativ mulțumiți, orașul se situează pe locul 6 în funcție de satisfacția oamenilor față de facilitățile existente în oraș, cum ar fi sălile de concerte, teatrele, cinematografele, muzeele și bibliotecile. Același loc îl ocupă orașul și în privința satisfacției față de spațiile verzi.

Constanța ocupă locul 10 când este vorba de mulțumirea locuitorilor față de școlile și facilitățile educaționale din oraș. La acest capitol, topul este condus de Drobeta Turnu-Severin.

Pe de altă parte, la capitolul “clădiri”, orașul de la malul mării ocupă locul 16, topul fiind condus de Oradea.

În privința spațiilor verzi, răspunsul constănțenilor la barometrul urban clasează Constanța pe locul 9, capitol condus de Iași.

Când constănțenii au fost întrebați dacă se simt în siguranță în orașul lor, răspunsul locuitorilor a clasat Constanța pe locul 17 la acest capitol. Sinaia conduce acest clasament.

Referitor la cât de ușor îți poți găsi un loc de muncă în oraș, Constanța ocupă locul 21 într-un top condus de Cluj și Suceava.

Singurul clasament pe care îl conduce Constanța în barometrul urban este cel care se referă la gradul de mulțumire față de starea străzilor.

Un alt capitol la care Constanța stă bine, unde s-a situat pe locul 2, după Vatra Dornei, este cel care se referă la condițiile de viață ale persoanelor în vârstă.

La finalul sondajului, cei 13.380 de participanți la barometru au răspuns la întrebarea “care este, din punctul dvs. de vedere, cel mai atractiv oraș din România?”. În acestă privință, Constanța s-a clasat pe locul 7, într-un top condus de Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, București, Sibiu și Oradea.

Barometrul urban, cu tema “calitatea vieții în orașele din România” a fost ralizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Banca Mondială în perioada 1 iulie – 15 august 2020.

Sursa foto: Primăria Constanța

Cele mai populare

Recent Comments