Consiliul Local din Constanța, pus să voteze retroactiv un proiect prin încălcarea procedurilor

Consilierii Locali din Constanța vor vota astăzi un proiect de hotărâre care prevede aprobarea unei rectificări bugetare de 8 milioane lei, în condițiile în care disponibilizarea sumei a avut deja loc.

Proiectul cu numărul 6 pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de luni prevede aprobarea rectificării bugetare a Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța (RAEDPP), însă redistribuirea celor 8 milioane lei către bugetul local a avut deja loc, aspect ce contravine procedurii legale.

Problema a fost discutată în Comisia pentru administrație publică și juridică, în care consilierii au atras atenția reprezentantului RAEDPP că sunt puși să supună votului un proiect prin încălcarea procedurilor.

Reprezentantul RAEDPP a explicat că “Primăria ne-a solicitat disponibilizarea sumelor care nu au fost cheltuite. Primăria a redistribuit banii unde a fost nevoie de ei. Nu ne-am încadrat în termenelele stabilite pentru comisii cu documentația aferentă rectificării”.

Deși Mihai Ochiuleț (USR), Florin Cocargeanu (USR), Adriana Arghirescu (PNL) și Dede Perodin (PSD) au subliniat că este ilegal să voteze o rectificare care a avut deja loc, consilierul liberal Costin Avătavului a insistat în fața colegilor să abordeze proiectul pentru că “trebuie făcută, totuși rectificarea”.

Proiectul de disponibilizare a celor 8 milioane de lei nu specifică și destinația de redistribuire a banilor.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza