25.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăActualitateConsiliul Județean Constanța va plăti 268 de angajați ai Arhiepiscopiei Tomisului

Consiliul Județean Constanța va plăti 268 de angajați ai Arhiepiscopiei Tomisului

7,1 milioane de lei vor pleca de la bugetul Consiliului Județean Constanța (CJC) în anul 2021 pentru plata unor angajați ai cultelor din județ.

Bugetul aprobat de consilierii județeni pentru anul acesta prevede suma de 7.134.000 de lei pentru plata personalului neclerical angajat al unităților de cult din județ.

Arhiepiscopia Tomisului va beneficia de cea mai mare sumă de bani deoarece CJC va plăti lunar 268 de angajați neclericali (cântăreți sau vânzători la pangar) ai bisericilor ortodoxe din județ.

Arhiepiscopia Romano-Catolică beneficiază de plata a 13 posturi neclecricale, Muftiatul Cultului Musulman – 17 posturi, Biserica Armeană – 3 posturi, Cultul Creștin penticostal – 1 post, Episcopia Ortodoxă de Rit Vechi a Slavei – 4 posturi.

Consiliul Județean Constanța explică faptul că sumele sunt plătite în baza dispozițiilor articolelor 8 și 9 din cadrul Secțiunii a 3-a, Capitolul III- Culte din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri plublice, iar numărul de posturi este dat de numărul de adepți ai fiecărui cult.

sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului/Vali Vădănoiu

Cele mai populare

Recent Comments